Vertrouwen vereiste VVC

6 oktober 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

NIEUW-VENNEP - Mark Kranendonk zag zijn jonge ploeg verliezen van een geroutineerde tegenstander. “We hebben verloren van voetbal. HFC is een vriendenteam met een aantal spelers die in de zondagselectie hebben gespeeld. Echte voetballers dus met veel voetbalgogme. Wij begonnen goed aan onze wedstrijden maar we kwamen steeds op achterstand. Dat heeft het vertrouwen niet gunstig beïnvloed. Ook vandaag ging het zo: in plaats van op bal én man te letten, keken wij alleen naar de bal. HFC profiteerde door uit de rug weg te lopen en de 0-1 te scoren. Daarvoor hadden wij al op 1-0 moeten komen. Frank Wennekes had de keuze tussen afspelen op Pieter van Staveren of zelf afronden. Hij koos voor het eerste maar hij vergat te scoren. Het zou voor ons prettig zijn als we een keer op voorsprong konden komen in een wedstrijd. We trainen op vertrouwen, we laten de jongens simpele dingen doen. Dingen die ze goed kunnen, dingen waar ze vertrouwen uit kunnen halen. Het team heeft 90 minuten lang zijn best gedaan om te voetballen. Na de 0-2 scoorde Job Bleije in de 93e minuut de 1-2.”