Winst en domper voor UNO na twee keer onnodig rood

13 oktober 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

HOOFDDORP - Rik Verhage was aan de ene kant dolenthousiast over het goede spel van UNO gedurende ruim een uur. Aan de andere kant was de jeugdige trainer ‘pislink’ op twee van zijn spelers die tegen een domme rode kaart aanliepen. Om te beginnen was er de loftrompet: “Niels Lap is de dirigent van een heel mooi orkest. We speelden echt fantastisch en we kwamen op een 3-0 voorsprong die bij rust al hoger had kunnen zijn. Als het halverwege 5-0 of 6-0 staat, kijkt niemand daar van op. Bovendien was dat goed geweest voor het doelsaldo. Niels Lap scoorde zelf de 1-0, Thies Christjans maakte 2-0 en een speciale vermelding is op zijn plaats voor de 3-0. Sander van der Maden speelde Thies Christjans in en via Robbin Schalkwijk ging de bal weer diep terug op Sander van der Maden die deze uitstekende aanval heel beheerst afrondde. Ook na rust begonnen we weer goed maar in de 65e minuut was er een eerste rode kaart voor Dennis Schutter. Hij stond op het punt gewisseld te worden en pakt dan een onnodige rode kaart. Ik weet niet precies wat er is gebeurd en ik weet ook niet waarom Ferdy Hoefkens er in de 75e minuut met rood af moest. Ik weet wel dat we uiteindelijk met 3-2 hebben gewonnen en dat de groep desondanks een rotgevoel heeft overgehouden aan deze wedstrijd. Een wedstrijd die zo goed begon. We gaan het hier dinsdag dus wel nog uitgebreid over hebben, ik vind dit niet acceptabel.”