UNO moet zijn meerdere erkennen in periodekampioen

3 november 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

HOOFDDORP - Rik Verhage wist dat met OSC een ploeg Braziliaanse sambavoetballers op bezoek kwam, die bovendien nog kansrijk waren in de eerste periode. “De eerste helft was heel slecht en dat kwam vooral omdat alles wat ik van tevoren had gezegd niet werd uitgevoerd. De rust brak aan met 0-2. De eerste goal was een eigen doelpunt, dat kan gebeuren. Bij de tweede goal hadden we moeten durven uitstappen, nu vloog de bal de kruising in. Na rust kregen we al heel snel een strafschop tegen, in mijn ogen terecht. Na de 0-3 gingen we goed voetballen. Ik ben erg blij dat Robbin Schalkwijk zijn doelpuntje weer heeft meegepikt. Bij 1-3 werd Robbin in het strafschopgebied onderuit gehaald, daar verdienden wij ook een strafschop. Nu werd het 1-4, we zitten in een lastige fase met wedstrijden tegen Young Boys voor de HD Cup en Geel Wit voor de competitie voor de boeg. OSC was een heel leuke tegenstander en ik gun ze de eerste periode van harte.”