Dubbel verlies Hoofddorp tegen koploper

3 november 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

HOOFDDORP - Stefan Teeken was overtuigd door Magreb '90. "We hebben verloren van de kampioen." Na een 0-1 ruststand won de koploper met 0-6 in Hoofddorp, waar eerdere koplopers nog sneuvelden. "Op basis van onze inzet en het spel vind ik niet dat wij verdienden met 0-6 te verliezen", stelde Stefan Teeken overigens geheel terecht.

Meteen na de aftrap zochten de gasten de aanval. Stefan Teeken had er met zijn ploeg voor gekozen om over het hele veld een tegen een te spelen. Zo ontspon zich een snel duel waarbij de mogelijkheden tot kansen zich aaneenregen, met een licht voordeel voor de bezoekers. Donovan Partosoebroto greep een aantal keer goed in en de eindpass was niet altijd goed bij Magreb '90. Aan de andere kant probeerde de als linkerspits begonnen Nick de Jong zijn geluk met een schot dat door de doelman van Magreb kon worden gekeerd.

Een eerste fikse domper kreeg de thuisploeg na achttien minuten te verwerken toen Nick de Jong na een ongelukkige botsing geblesseerd bleef liggen. "Ik praat nooit over spelers die ik niet kan opstellen, maar voor Nick maak ik een uitzondering. Het ziet er niet goed uit en we gaan hem zeker missen", blikte Stefan Teeken vooruit. Magreb bleef de aanval zoeken, Hoofddorp loerde op mogelijkheden en de vraag was wanneer het eerste doelpunt zou vallen.

In de 24e minuut werd de bal in de rechterzone achter Michael Schuit gelegd, Donovan Partosoebroto was net te laat bij de bal om vol het duel in te gaan. Dat had hem waarschijnlijk de rode kaart opgeleverd. Nu werd de bal langs hem getikt en met een omweggetje kon de spits van Magreb de bal in het lege doel schuiven: 0-1.

Meteen na de openingsgoal kende Hoofddorp zijn sterkste fase. Kansen, mogelijkheden en kansen tot mogelijkheden leverden echter geen succes op. Een messcherpe counter van de gasten in de 38e minuut evenmin. Op slag van rust leidde een uitstekende individuele actie van Ibrahim Akkabi bijna de gelijkmaker van Danny Hendriks op. De keeper was geklopt maar de bal werd op het laatste moment uit de doelmond gewerkt.

"Met een beetje geluk waren we met 1-1 gaan rusten. Na rust leidden individuele fouten twee doelpunten van Magreb in. Fouten horen bij het voetbal, alleen tegen een sterke tegenstander leveren ze wel meteen een tegengoal op", stelde Stefan Teeken terecht vast. In de 52e minuut reet een aanval van de gasten de Hoofddorp-verdediging uiteen (0-2), in de 58e minuut werd weifelend ingrijpen van Vincent Volkert genadeloos afgestraft: 0-3.

Ibrahim Akkabi was na een individuele actie dicht bij een eretreffer, daarna strooide Magreb nog wat extra zout in de wonde. De 0-4 was het gevolg van gallery-play, de 0-5 werd helemaal uitgespeeld en de 0-6 was een geplaatst diagonaal schot dat Donovan Partosoebroto volstrekt kansloos liet. Een dikke nederlaag voor Hoofddorp die onvoldoende recht deed aan de spelopvatting en de geleverde arbeid van de thuisploeg. "We richten ons op de plaatsen direct onder Magreb. Voetballen kunnen we, maar deze ploeg is de gedoodverfde kampioen", stelde Stefan Teeken nuchter vast.

Bij de foto's: verliesmoment voor Hoofddorp als Nick de Jong na 18 minuten geblesseerd uitvalt, foto2, Danny Hendriks is vlak voor rust dicht bij de 1-1 (foto's Ron van der Steeg)