Verdriet overheerst nog bij Overbos

3 november 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

HOOFDDORP - Gevoelsmens Marcel Schenk moest zich goed houden toen hij de prestatie van zijn aanvoerder Jaap de Groot aanhaalde. Vorige week woensdag overleed Jos de Groot, de vader van Jaap, elftalleider van Overbos 1, kantinemedewerker en zeer gezien SV Overbosser volkomen onverwacht op 59-jarige leeftijd. "De manier waarop we met zijn allen het verlies van Jos proberen te verwerken geeft mij de overtuiging dat we een fantastische groep hebben."

Overbos speelde met rouwbanden en torste voor rust zichtbaar de last van het verdriet met zich mee. "De jongens waren geestelijk moe, ze wilden wel maar ze konden niet." Zo ontspon zich een matige wedstrijd tussen nummer veertien Overbos en nummer twaalf Opperdoes. Slechts een paar mogelijkheden aan beide kanten en bijna de 0-1 toen Mark Coonen de bal nog net met zijn vingertoppen tegen de binnenkant van de paal kon tikken. De bal rolde voor het doel langs en passeerde de achterlijn niet.

De logische ruststand was dus 0-0. Meteen na rust probeerde Overbos door vroeg druk te zetten Opperdoes in de problemen te brengen. Dat lukte in de 50e minuut maar op het veroveren van de bal volgde een matige voortzetting. In de 52e minuut kwam Noud Brüchner in het veld voor Robert Feije. Twee minuten later verzuimde Brüchner in de omschakeling mee te doen zodat Damian Baranowski twijfelde waar hij positie moest kiezen. Opperdoes profiteerde meteen: 0-1.

Noud Brüchner herstelde zijn fout zelf in de 61e minuut door een inspeelpass van Operdoes te onderscheppen en via de keeper raak te schieten: 1-1. Vanaf de aftrap sneden de gasten als een heet mes door de Overbos-verdediging, de lat bracht redding. Overbos werd sterker en creëerde meer mogelijkheden. Een kwartier voor tijd kopte Jaap de Groot na een corner de bal richting de linkerbovenhoek. De doelman van Opperdoes werkte niet mee en het 'jammer Japie' kon uit veel kelen worden opgetekend.

Mark Coonen redde nog een keer uitstekend op een inzet in de korte hoek en verder kwamen de meeste doelpogingen en aanvalsopzetten op naam van Overbos. Vijf minuten voor tijd kopte invaller Kevin Schenk prima door op Michiel Tollenaar die tot zijn eigen teleurstelling een slappe schuiver voorlangs produceerde in plaats van de vurig gewenste winnende treffer. Die viel niet, het bleef 1-1 en eigenlijk paste dat resultaat nog het beste bij deze wedstrijd. Geen feestvierende overwinnaar op de dag dat SV Overbos sportief Jos de Groot gedacht.

Op de foto (archief): Noud Brüchner (rechts) scoorde de 1-1 tegen Opperdoes (foto Ron van der Steeg)