DSOV stijgt met stip na ruime winst bij outsider Alliance ‘22

10 november 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

VIJFHUIZEN - Dave Lange stelde tevreden vast dat hij met DSOV na een 2-4 overwinning bij Alliance ‘22 op de plaats staat waar hij vindt dat DSOV in deze fase zou moeten staan. “We speelden al vier keer gelijk, met zes punten meer hadden we er nog beter voor gestaan. In de voorbereiding heb ik na onze 6-0 overwinning op Spaarnwoude gewezen op de goede resultaten die Alliance behaalde tegen Wijk aan Zee en Beverwijk. Om ervoor te zorgen dat we met de beide beentjes op de grond zouden blijven. We speelden goed voor rust, gaven nauwelijks iets weg en creëerden een drietal 100% kansen. In de 42e minuut was Rick Gladon de gelukkige die na een heel mooie aanval de 0-1 scoorde. In de rust heb ik gewaarschuwd dat Alliance ongetwijfeld meteen gas zou geven. Binnen twee minuten scoorde Rick Gladon via de onderkant van de lat 0-2. Een goed lopende aanval van Alliance leverde vijf minuten later de 1-2 op. Wij gaven daarna meteen weer goed tegenspel en tien minuten na de 1-2 scoorde Thierry van Veen koppend 1-3. Alliance ging een op een spelen, dat leverde veel ruimte op en er ontstonden over en weer kansen. Na een goede aanval scoorde Jevon van Dijk 1-4 en Alliance maakte er 2-4 van. Verder werd het niet gescoord, waar de 3-4 en 2-5 ook zomaar hadden kunnen vallen. Wij hebben de minste tegendoelpunten maar ik vind twee tegengoals in een wedstrijd eigenlijk teveel.”