Verdiend gelijkspel UNO in duel met wisselende kansen

17 november 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

HOOFDDORP - Na de 3-2 overwinning tegen Buitenveldert slaagde Edwin van Maas er met UNO net niet in om ook drie punten te halen bij VEW. “Dit gelijkspel voelt een beetje als twee verliespunten. Al ben ik uiteindelijk wel tevreden met 2-2. De eerste twintig minuten speelden we zo goed, niet normaal meer. Steeds een keer raken en we creëerden een aantal prima kansen, onder meer voor Ruben Scheepstra en Yassin Nafee. De 0-1 van Nick Gerber was het resultaat van een prima aanval van achter uit. Nick ging eerst een combinatie aan met Roliën Pinedo, daarna met Yassin Nafee en vervolgens schoot hij fraai raak. We bleven nog even goed doorvoetballen maar op een gegeven moment zakte het middenveld terug in de verdediging. Dat was niet goed, VEW werd daardoor sterker. De gelijkmaker was dan ook verdiend. Na rust speelden we 3-4-3 met buitenspelers en we zetten VEW goed onder druk. Zij speelden vooral de lange bal op de razendsnelle spitsen. Na een uur spelen scoorde VEW zo de 2-1. Wij kregen kansen maar aan de andere kant hield Dennis Wansema ons met een aantal reddingen in de wedstrijd. In de 80e minuut schoot Thomas Groeneveld de bal keihard tegen de lat. Mo Aissati controleerde de bal en scoorde 2-2. We pakken een verdiend punt, als we zo verder gaan kunnen we in de komende wedstrijden tegen SIZO, Bloemendaal en Alliance meer afstand nemen van de onderste regionen.”