Ook met punt mag Overbos best blij zijn van de trainer

17 november 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

HOOFDDORP - Marcel Schenk klonk oprecht tevreden toen hij meldde heel blij te zijn. “We hebben 2-2 gespeeld, uit bij AMVJ dat derde op de ranglijst staat. Bij rust stond het 2-0. De 1-0 kwam voort uit een vrije trap. De scheidsrechter had beide teams voor de wedstrijd gewaarschuwd dat hij niet wilde dat er bij vrije trappen voor de bal gestaan werd, daar zou hij geel voor geven. AMVJ nam een vrije trap snel op het moment dat Mark Coonen nog bezig was met de muur. Toen die bal er vervolgens in vloog, begonnen wij te twijfelen: kunnen we niet beter toch maar voor de bal gaan staan? Bij de 2-0 liepen we niet goed mee op het middenveld. Toch speelden we zoals ik het graag zie: heel dominant en wij creëerden voor rust zeker vijf goede kansen. In de rust heb ik kort gezegd wat ik wilde zien, daarna ben ik meteen weer naar buiten gegaan. In de tweede helft heb ik een Overbos gezien dat overtuiging uitstraalde. Frank Judell scoorde fraai diagonaal 2-1 en uit een indraaiende vrije trap van Noud Brüchner kopte Hilko Ceton de 2-2 binnen. Toen was AMVJ rijp voor de slacht. Alleen sloop bij Overbos de twijfel binnen: moeten we het gelijkspel vasthouden of moeten we toch gaan voor de overwinning? Het bleef 2-2 en ik heb gezegd dat we dit gelijkspel mogen vieren als een overwinning. Het glas is halfvol, we zijn absoluut op de goede weg.”