Goede zaken Zwanenburg

17 november 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

ZWANENBURG - Edwin Eefting staarde zich niet blind op het gunstige resultaat. “Het was niet heel goed, maar we hebben wel gewonnen met 2-1. Het was een moeilijke wedstrijd waarin we in een veel te laag tempo speelden. DSS zakte ver in en liet ons het spel maken om er zelf snel uit te kunnen komen. Omdat wij in een te laag tempo speelden, creëerden we hoogstens drie of vier mogelijkheden. DSS creëerde helemaal niets. Vlak voor rust zette Rick van Veen zijn voet tegen een scherp genomen vrije trap van Jordy Vierbergen: 1-0. Tijdens de rust heb ik gezegd dat we zo snel mogelijk de 2-0 moesten zien te scoren. We kregen mogelijkheden maar in de 54e minuut liet de spits van DSS zich goed zakken waardoor een middenvelder goed doorkwam over de as: 1-1. In de 57e minuut veroverde Leroy van Maaren de bal, hij kapte naar zijn linkerbeen en schoot de bal in de kruising. We kregen kansen op 3-1, die viel niet en we mochten in de slotfase niet mopperen met een bal voorlangs en een kiezelhard schot tegen de onderkant van de lat. We stijgen naar de zesde plaats, ik ben erg blij met deze drie punten.”