SVOW en DoCoS in evenwicht

24 november 2011 om 00:00 Sport

WETERINGBRUG - Voor Johan Peper was de wedstrijd tegen het nieuwe zaterdagteam van DoCoS een weerzien met veel oude bekenden. "Een hoop van deze jongens heb ik vanaf hun twaalfde getraind. Een aantal bij DoCoS en een aantal bij SJZ. Er zitten zelfs nog een paar tweedejaars A-junioren bij. Een jong team dus."

In het eerste seizoen als hoofdtrainer bij SVOW is Johan Peper de uitdaging aangegaan om met verzorgd voetbal plezier te maken en resultaten te halen. De vorige wedstrijd bij Hazerswoudse Boys was een teleurstellende, een ongeïnspireerd SVOW werd op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Dat moest tegen DoCoS hoe dan ook anders.

Meteen na afloop (2-2) maakte Johan Peper de balans op: "We leden te vaak onnodig balverlies, bovendien miste ik vandaag op het middenveld loopvermogen. Daardoor konden we de bal onvoldoende kwijt en dat ging ten koste van de opbouw. We pakken een puntje, dat is in ieder geval beter dan vorige week. Maar het kan nog stukken beter."

De eerste kans was voor de gasten, in de derde minuut kon Donovan den Dekker nog een handje krijgen tegen een inzet in de korte hoek. Doelpogingen van Mike de Koning en Roy Pecht leverden niets op en halverwege de eerste helft scoorde DoCoS met een knap spitsendoelpunt 0-1. Er werd redelijk gevoetbald maar in de rust oordeelde Johan Peper dat het een matte wedstrijd was.

Halverwege was de score weer in balans doordat Maarten van der Meer een voorzet van Timothy Wesselius genoeg van richting kon veranderen om bij de tweede paal binnen te rollen: 1-1. Na die gelijkmaker in de 38e minuut spoorde Johan Peper zijn mannen nog maar eens aan: "In beweging, niet wandelen, kom op."

Na rust waren de eerste speldenprikjes van SVOW, Thijs van der Meer schoot twee keer naast het doel. In de 56e minuut bracht Frank van der Meer zijn doelman Donovan den Dekker in de problemen door op zijn verkeerde rechterbeen terug te spelen. Martijn Straver haalde de bal van de lijn, een huzarenstukje dat hij bij een 2-1 stand nog een keer herhaalde.

De 2-1 van SVOW was opnieuw een combinatie Timothy Wesselius - Maarten van der Meer. Een vrije trap van de eerste werd door de tweede via de onderkant van de lat onhoudbaar binnen gekopt. Na de redding van Martijn Straver van de doellijn werd het een kwartier voor tijd toch 2-2. DoCoS kwam door over de linkerflank, er werd gevlagd voor buitenspel maar niet gefloten. Donovan den Dekker was ver zijn doel uit maar de communicatie in de achterhoede van SVOW ontbrak. Zo probeerde Martijn Straver met een sliding redding te brengen maar de bal belandde in de voeten van een tegenstander. Aangezien het doel leeg was, volstond een eenvoudige boogbal voor de 2-2. De grensrechter werd geraadpleegd maar zijn advies werd door de scheidsrechter genegeerd.

De slotfase was rommelig. Beide teams gingen met opportunistisch spel op zoek naar de winnende treffer. Die viel niet, dus noch SVWO, noch DoCoS schiet veel op met dit resultaat, Hazerswoudse Boys klimt een plaatsje op de ranglijst, SVWO zakt naar de achtste plaats. DoCoS is tiende van de twaalf ploegen.

Bij de foto's: Maarten van der Meer (liggend) heeft de bal precies voldoende geraakt om een voorzet van Timothy Wesselius om te zetten in de 1-1, Thijs van der Meer zorgde voor gevaar maar hij kwam niet tot scoren (foto's Robert Joore)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie