DSOV vergeet karwei te klaren

8 december 2011 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - Kenmerkend voor de in 2-2 geëindigde topper tussen DSOV en Wijk aan Zee waren de kansen voor Jevon van Dijk na vijftien seconden in de eerste helft en vijftien seconden voor rust. Van Dijk schoot de eerste kans van de wedstrijd veel te zacht in en op slag van rust wist de DSOV-topscorer van vorig seizoen alleen voor de keeper de bal niet in het doel te krijgen.

Zo creëerde de thuisploeg in negentig minuten voetbal ruim meer kansen dan koploper Wijk aan Zee maar het rendement van de gasten was beduidend beter. Door het gelijkspel zagen DSOV en Wijk aan Zee DIO en Schoten voorbij komen op de ranglijst. De top zes staat binnen drie punten afstand van elkaar.

Na de eerste grote kans voor Jevon van Dijk in de eerste minuut volgde een kans voor Appie Ben Salah in de negende minuut. Een schot van Rick Gladon in de negentiende minuut belandde tegen de buitenkant van de paal. In de 26e minuut ontsnapte DSOV toen de scheidsrechter een handsbal in het strafschopgebied van de thuisploeg niet wenste te bestraffen. Wijk aan Zee moest zich tevreden stellen met een corner. Die leverde genoeg gevaar op, Jevon van Dijk kon de bal nog wegwerken uit de doelmond.

In de 27e minuut leverde een gevaarlijk schot van Rick Gladon slechts een corner op, vier minuten later had dezelfde Gladon wellicht beter voor eigen succes kunnen gaan in plaats van de bal af te leggen op Appie Ben Salah. In de 38e minuut kwam DSOV verdiend op voorsprong. Een voorzet van Jeffrey den Butter werd in de voeten van Bianco Carolina gewerkt. Carolina schoot deze buitenkans in de rechter bovenhoek: 1-0.

Wijk aan Zee werd meteen na die 1-0 gevaarlijk uit een corner, in de slotfase van de eerste helft vergat DSOV de marge te vergroten. Een voorzet van Appie Ben Salah werd tegen de eigen paal geschoten door een verdediger, Rick Gladon en Jevon van Dijk kwamen een op een met de keeper van Wijk aan Zee die beide keren als winnaar uit de strijd kwam.

In de 51e minuut profiteerde Wijk aan Zee van zwak verdedigen van DSOV (1-1), vijf minuten later strafte Stefan van der Velde een misser van de laatste man van de gasten af: 2-1. Kansen op 3-1 voor Robert Mooij en Rick Gladon leverden niets op, een appél voor een strafschop na een overtreding op Stefan van der Velde werd niet gehonoreerd. DSOV was duidelijk de betere ploeg maar de beslissende derde goal werd niet gescoord.

Een lelijke botsing in een normaal kopduel leverde een kwartier voor tijd lang oponthoud op. Stefan van der Velde moest met een hoofdwond van het veld, zijn tegenstander moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis. Het ritme was uit de wedstrijd en Wijk aan Zee profiteerde. Uit een corner werd de bal bij de tweede paal ingekopt. Volgens de scheidsrechter ving Guido den Ouden de bal pas achter de doellijn: 2-2. In de rommelige slotfase wist DSOV noch Wijk aan Zee nog echt gevaarlijk te worden.

Bij de foto's: Rick Gladon was gevaarlijk maar scoorde niet, Stefan van der Velde wordt geknuffeld na de 2-1, even later vecht hij een kopduel uit met collega nr 4 van Wijk aan Zee met vervelende gevolgen voor beide koppers (foto's Ron van der Steeg).