Knap gelijkspel SCW tegen koploper

15 december 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

Half seizoen zit erop voor Overbos, Kagia, Hoofddorp en SVOW, het mag in 2012 best wat beter

RIJSENHOUT - Dat koploper Argon in elf wedstrijden pas drie punten morste tegen SCW negentien in de tien voorafgaande duels, was in het eerste kwartier niet te zien. Lex van der Horst complimenteerde vooral zijn middenvelders telkens wanneer zij met succes vroeg druk wisten te zetten met balverlies voor Argon als gevolg. In de 17e minuut werd het uit het niets 0-1. Misverstanden en een onbedoelde assist van SCW verleidden Lex van der Horst tot een hartgrondig “Wat een schijtgoal weer”. SCW kwam razendsnel terug. Robin Helder won uitstekend een duel in het strafschopgebied, haalde de bal eruit richting Rutger van Nes die op zijn beurt bij de tweede paal Timo den Edel vond: 1-1. In het vervolg van de eerste helft waren de betere kansen voor Argon, SCW speelde wel goed mee. Kort na rust belandde een inzet van Robin Helder tegen de arm van een verdediger. De bal ging op de stip, Jim Biesheuvel schoot de strafschop tegen de buitenkant van de kruising. Na een kans voor Argon was Jeroen Alderden met een volley alsnog dicht bij de 2-1. Robin Helder werd uitgeroepen tot man of the match maar ook Jeroen Pathuis onderscheidde zich met een paar prima reddingen. De rechterspits van Argon was er veel aan gelegen dat zijn ploeg met de drie punten terug naar Mijdrecht kon. Met een bijna volmaakte Schwalbe probeerde hij in blessuretijd nog een strafschop te forceren. De scheidsrechter trapte er niet in en na 50 minuten en 28 seconden floot hij bij een voor SCW fraaie 1-1 af. “Ik geloof niet eens dat het onterecht is”, zei Lex van der Horst bescheiden.