DSOV na heet halfuurtje herfstkampioen

15 december 2011 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - Iets minder dan een halfuur moest DSOV DSK op 1-0 zien te houden, dan zou de ploeg van Dave Lange zich herfstkampioen mogen noemen in een klasse waarin de krachtsverschillen minimaal zijn. "Het is nog heel spannend geworden en enerverend geweest. Wij begonnen met een prima kans voor Rick Gladon die door de keeper werd gekeerd. Daarna kreeg DSK al dan niet terecht een strafschop die door Guido den Ouden werd gestopt. Geen 2-0 en ook geen 1-1 dus.

Toch werd er binnen een halfuur vier keer gescoord. Rick Gladon scoorde alsnog de 2-0 en toen vrij snel daarna Thierry van Veen 3-0 maakte, leken de punten in de knip. Maar in dezelfde minuut lieten we DSK de 3-1 binnen knikken. Dertig seconden voor tijd werd ook de 3-2 binnengekopt. Een laatste vrije trap van DSK bleef zonder succes, dus dankzij de 3-2 zijn wij herfstkampioen. Aan de ene kant heel leuk, aan de andere kant zijn wij nu als koploper wel de te kloppen ploeg.

We starten bij de hervatting met Schoten, daarna volgen HBC en DIO. Na drie wedstrijden hadden we twee punten, als we de tweede helft van het seizoen met vijf uit drie weten te beginnen dan zie ik mooie dingen gebeuren in deze klasse waarin iedereen elkaar punten afpakt. Zaak voor ons is om fit te blijven en geen domme kaarten te pakken. Ik voorspel dat in de slotfase van het seizoen de doorslag gegeven wordt door het aantal basisspelers dat ploegen per wedstrijd beschikbaar hebben. Nu gaan we eerst even genieten van een paar weekjes vrij en dit leuke succes."

Bij de foto: net als in de wedstrijd tegen Wijk aan Zee was er voor DSOV reden tot juichen, aan kop wisselden Wijk aan Zee en DSOV stuivertje dankzij een 3-2 overwinning op DSK.