Dames Hoofddorp Pioniers tonen mentale veerkracht

3 september 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De dames van Hoofddorp Pioniers hebben afgelopen weekend twee dubbels gespeeld. Op zaterdag werd uit tegen Sparta Feyenoord 0-5 en 6-2 gespeeld. De afgelaste wedstrijd van vorige week tegen Adegeest werd zondag thuis ingehaald met een 4-1 en 9-9 uitslag.

In de 1e inning van de openingswedstrijd tegen Sparta Feyenoord scoorde Breanna Ruales al gelijk 0-1 en in de 2e inning werd de score door Yuridia Anasagasti en Meagan Prast opgevoerd tot 0-3. Demi Erkemeij en Naomi Weijgertse brachten 0-5 in de 3e inning op het scorebord. De thuisploeg had niet veel in te brengen op het werpen van Breanna Ruelas. Ondanks dat de gasten veel runners op de honken achter lieten werd er niet meer gescoord. Een 0-5 overwinning voor Pioniers.

In de tweede wedstrijd nam Pioniers in de 4e inning een 1-0 voorsprong, maar de thuisploeg kwam in de 5e inning terug en op een 2-1 voorsprong. In de 6e inning werd de score opgevoerd tot 6-1 en omdat Pioniers in de 7e inning nog maar 1 x wist te scoren ging deze wedstrijd met 6-2 verdiend naar de thuisploeg.

Op zondag in de thuiswedstrijd tegen Adegeest ging de thuisploeg in de 1e inning prima van start en wist door runs van Breanna Ruales en Ingemarie Rumai een 2-0 voorsprong te nemen. Ruales scoorde hierna in de 2e inning en 4e inning nogmaals en bracht hierdoor de thuisploeg op een 4-0 voorsprong. De thuisploeg liet tot de 7e inning ijzersterk softbal zien en toen in de laatste inning het enige foutje werd gemaakt, kwam Adegeest terug tot 4-1, maar verder liet Pioniers het niet komen en was de eerste overwinning een feit.

Ook in de tweede wedstrijd nam Pioniers in de 1e inning door Ruales en Rumai een 2-0 voorsprong. In de 2e inning kwam Adegeest op het werpen van Nanouk Venneker langszij en pakte in de 3e inning een 2-5 voorsprong. Venneker werd toen als werpster vervangen door Lisa Voet, maar ook zij kon niet voorkomen dat de gasten uitliepen naar een comfortabele 2-8 voorsprong. Dionne Cooper scoorde 3-8. Maar in de 5e inning voerde Adegeest, op het werpen van Lisanne Korringa, de stand op naar

3-9. Op dit moment leek het er op dat de Hoofddorpse ploeg de tol ging betalen van het zware programma. Een laatste peptalk van coach Berend Mannessen bleek succes te hebben, want de thuisploeg kwam in de 5e inning terug tot 7-9 en opeens sloot ook de verdediging weer.

Adegeest kreeg geen vat meer op het werpen van Korringa en de thuisploeg kwam door Venneker, 3 honkslag, terug tot 8-9 toen zij scoorde op een hit van Tamara Barentsen. De gelijkmakende en laatste slagbeurt ging in met een 8-9 achterstand en dit werd een triller.

De razendsnelle Ingemarie Rumai opende met een infieldhit en werd doorgebunt door Demi Erkemeij, Merel Groenveld kwam door een fout op het 1e honk en Rumai op het 3e honk. Groeneveld stal toen het tweede honk en Naomi Weijgertse, aanvallend sterk op dreef, kreeg opzettelijk 4-wijd.

Aan Korringa, die aanvallend ook sterk voor de dag kwam, de taak om de gelijkmaker binnen te slaan maar de pitcher van Adegeest verschalkte haar met 3-slag. Met 2 nullen op het scorebord en alle honken bezet aan Lisa Voet de taak om een hit te slaan en zij hield haar zenuwen in bedwang en sloeg een honkslag waarmee Rumai de 9-9 scoorde. Verder liet Adegeest het niet komen, maar er kan zeker gesteld worden dat het aan vechtlust niet ontbreekt in het jeugdige team.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie