Sterke start verjongd jeugdteam Judo Yushi

1 oktober 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Het jeugdteam van Judo Yushi tot 15 jaar is afgelopen weekend sterk begonnen aan de eerste ronde in de Hoofdklasse van de teamcompetitie in Noord-Holland. Een sterk verjongd team won van Tom van der Kolk, Kenamju en Hikari.

Behalve enkele regelwijzigingen is ook de teamindeling gewijzigd in de teamcompetitie van Noord-Holland. Dit zorgde ervoor dat een aantal judoka die vorig jaar een vaste waarde waren in het team van Judo Yushi nu niet meer konden worden opgesteld. Het gevolg is een sterk verjongd team. Het team bereidde zich dan ook voor op een zware strijd, waarbij, na vijf jaar op rij kampioen te zijn geworden in de Hoofdklasse, alles nu wel eens anders zou kunnen zijn.

De praktijk wees echter uit, dat het verjongde team ook goed mee komt. Alhoewel nipt, wist het team van zowel Tom van der Kolk (Alkmaar), Kenamju (Haarlem) als Hikari (Zaandam) te winnen.

In de openingswedstrijd tegen het thuisspelende Tom van der Kolk stond het team na vier wedstrijden op een 0-8 achterstand. Daarna begon een inhaalrace, waarbij Christoper Groot en Wesley Witte de achterstand terugbrachten tot 4-8. Raynaldo Kuijpers had een sterke tegenstander en na een puntloze reguliere wedstrijd lukte het Kuijpers om in de verlenging het winnende punt te scoren. Ilse Buren en Kevin Koehof waren sterker dan hun tegenstanders en zorgden ervoor dat de achterstand in 10-8 een overwinning werd omgebogen.

De tweede wedstrijd stond Judo Yushi tegen het gepromoveerde Kenamju. Ook hier moest een 0-4 achterstand worden omgebogen. Dat lukte en daarna ging het gelijk op totdat er een 6-8 stand was in het voordeel van Kenamju. Ilse Buren en Kevin Koehof moesten winnen en dat bleek niet makkelijk. Buren won haar partij na verlenging op beslissing, waarna Kevin Koehof in de Golden Score met een offerworp de partij en de overwinning binnenhaalde. Wederom een 10-8 overwinning.

In de derde wedstrijd tegen Hikari uit Zaandam pakten de A-pupillen (-10 jaar) en jonge B-pupillen (-12 jaar) wel direct punten. Na negen wedstrijden stond er een 14-4 stand op het bord. Door deze drie overwinningen is Judo Yushi koploper in de Hoofdklasse.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie