Acht medailles voor 'MeerSquash op NK Jeugd

21 januari 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De jeugdleden van het Hoofddorpse squash- en fitnesscentrum 'MeerSquash hebben afgelopen weekend uitstekend gepresteerd tijdens het NK Squash voor junioren. Broer en zus Peter en Gabi Fritsche veroverden op de banen van Squash Drachten de nationale titel in de leeftijdscategorie onder de 15 jaar en zagen daarnaast nog eens 6 clubgenoten een medaille winnen tijdens de nationale titelstrijd.

De overwinning van Peter Fritsche kwam niet als een grote verrassing. De Hoofddorper was door organisator Squash Bond Nederland als eerste geplaatst en zag zijn overwinning geen moment in gevaar komen. Het gehele toernooi was de 14-jarige squasher een klasse apart en ook in de finale had hij weinig moeite met clubgenoot Frank Goossens: 11-4, 11-1, 11-3. Dylan Schreurs, eveneens lid van 'MeerSquash, eindigde even knap als verrassend op de derde plaats.

Gabi Fritsche volgde in Drachten het goede voorbeeld van haar oudere broer. In de eindstrijd versloeg de pas 12-jarige squashster Akyshya Reding met 11-7, 11-7, 11-7, waardoor ze voor dubbel feest zorgde binnen de familie Fritsche.

Ook Niels van Leeuwen, Sebastiaan Hofman, Christoph Winzer en Laura Lagerweij hadden reden om tevreden te zijn. Van Leeuwen won in de oudste jongenscategorie (onder 19 jaar) zilver, voor zijn clubgenoot Winzer. Beide 'MeerSquashers verloren alleen van Roshan Bharos, die in Drachten zijn titel met succes prolongeerde. Ook de 9-jarige Hofman eindigde op een tweede plaats, bij de jongens onder 11 jaar, terwijl Lagerweij het brons veroverde bij de meisjes <19 jaar.

Met 8 van de 18 beschikbare medailles kan 'MeerSquash weer terugkijken op een meer dan geslaagd evenement. In de eerste twee weekenden van februari vindt het NK Squash voor volwassenen plaats, begin maart staat het tweede deel van het NK voor junioren op het programma. Dan zijn de spelers in de leeftijdscategorieën onder 13 jaar, onder 17 jaar en onder 23 jaar aan de beurt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie