Goud voor ZPCH Age 1 synchroonzwemster Noortje Reijnen

Sport

Afgelopen zaterdag werd de landelijke interregiowedstrijd synchroonzwemmen Age 1 techniek in zwembad De Wisselaar in Breda gezwommen. Noortje Reijnen van ZPCH uit Hoofddorp zwom meer dan 60 punten en pakte daarmee goud.

Zij eindigde voor Floor en Mare Schallenberg, die namens ACZ uit Capelle op de 2e en 3e plaats eindigden.

ZPCH kwam met 14 zwemsters aan de start in een wedstrijd met 131 deelneemsters. Ilse de Heij was namens ZPCH de andere zwemster die in de top tien terug te vinden was.

De overige ZPCH sporters, weliswaar buiten de top tien, maar nog steeds met nette prestaties waren: Mette Bos (32e), Marin Hokke (40e), Joy Favié (52e), Carmen Kret (57e), Kiki Koopman (75e), Marola Youssef (90e), Daniela Ghasseminejad (93e), Charelle Spaan (94e), Jente Hokke (98e), Julia Vrolijk (105e), Anastasia Ibrahimov (113e), en Nike Aardewijn (118e). Kiki Koopman behaalde met haar geleverde prestatie haar Age 1 diploma.

De ploeg van ZPCH werd begeleid door een aantal coaches. Esther de Heij, als hoofdcoach in Breda aanwezig: "We hebben goed gezwommen. De trainingsarbeid begint zichtbaar te worden. De gouden medaille van Noortje is geweldig. Nu gaan we hard verder trainen met de andere zwemsters om de aansluiting met de top tien te vinden."

De techniekwedstrijd in Breda vormde zo'n beetje de afsluiting van de technische wedstrijden. Na december zal bij de wedstrijden meer de nadruk komen te liggen op de uitvoeringen. Hoewel de techniek daar de basis voor vormt en er op nationale kampioenschappen zowel een techniekdeel wordt gezwommen als een uitvoering zijn alle zwemsters op dit moment druk bezig hun definitieve selectie af te dwingen en hun muzieknummers te perfectioneren. De vereniging uit Hoofddorp verwacht in alle klassen waarin ze uitkomt hoge ogen te kunnen gooien.

Algemeen

ZPCH, de Zwem en Poloclub Hoofddorp, kent bij het synchroonzwemmen een breedtesportlijn en een talentenontwikkelingslijn. De vereniging opereert zowel vanuit het zwembad in Hoofddorp, het Sportcomplex Koning Willem Alexander SKWA, als vanuit het zwembad De Estafette in Nieuw Vennep.

.

advertentie
advertentie