DSOV wint na sterke tweede helft tegen Metoor

13 december 2015 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN We spreken een tevreden trainer Rene Anneese van DSOV: "We speelden vanmiddag op een ontiegenlijk slec ht veld. De gemeente maakt er hier een potje van. Vroeger verzorgde ome Jan dit veld en toen was het goed. Meteoor uit ging eigenlijk altijd door. Over de 1e helft ben ik gauw klaar, die was van beide kanten matig. Meteoor heeft 2 goede spitsen, daar hadden we het moeilijk mee. Zij kregen een penalty, maar die misten ze.

Toch kwamen ze op een 1 - 0 voorsprong. Eigenlijk vergaten zij toen de 2 - 0 en 3 - 0 te maken, iets wat ons ook wel eens overkomt. Ik had van tevoren al tegen mijn spelers gezegd dat we van Metoor moesten winnen, zij zitten namelijk in een negatieve spiraal. In de 2e helft kregen wij 6, 7 100-% kansen, o.a. voor Tim Schoenmaker, Jason Esseboom en Bianco Carolina. Wij maakten 1 - 1 via een vrije trap van Jason Esseboom. Hij en Tim waren vanmiddag weergaloos. Ik deed daarna nog een paar omzettingen en die pakten goed uit.

Jeroen Somers maakte in de 85e minuut de 1 -2 en dat was dik verdiend. Ik ben voor de rest van het seizoen zeker optimistisch gestemd. Er gaan veel spelers van een blessure terugkeren, zoals Hoover Noorman en Martijn Nelis. Dat zijn bepalende spelers voor ons. De laatste 3 wedstrijden zijn we ongeslagen, daarom zeg ik nog steeds 'wij komen er aan'. Volgende week speelt DSOV nog de inhaalwedstrijd tegen het Amsterdamse AGB.