Tim Fennema en Jelle van der Werff winnen brons in Harnes Frankrijk

Sport

NIEUW-VENNEP Het Tournoi International de Harnes, een Frans Label-A toernooi, is een Frans meetmoment en daardoor een sterk bezet toernooi met veel internationale deelname. In dit deelnemersveld wisten twee Judo Yushi judoka's het podium te halen. Hoofddorper Tim Fennema en Nieuw-Venneper Jelle van der Werff veroverden beiden een bronzen medaille.

Fennema kwam uit in de klasse tot 81 kg bij de heren tot 18 jaar. Deze klasse telde 43 deelnemers. Hij versloeg in de voorronden de Fransen Mayer met wazari door een combinatie met beenworp en Ngayap Hambou met vol punt door armklem. In de halve finale verloor Fennema van de Nederlander Hoedeman, een partij met scores over en weer. Via twee overwinningen in de herkansingen tegen de Fransman Golitin en de Belg Foubert, waarbij de Venneper vroeg scoorde en deze voorsprong steeds solide verdedigde bereikte hij de strijd om brons tegen de Fransman Bohu. Deze wedstrijd tegen de krachtige Fransman won Fennema door twee keer een worp van zijn tegenstander over te nemen en daardoor vol punt op het scorebord te zetten.

Jelle van der Werff kwam in de leeftijdsklasse tot 15 jaar uit in de gewichtsklasse tot 60 kg. In deze klasse deden maar liefst 61 deelnemers mee. Van der Werff bereikte na drie overwinningen tegen Hubert met shido, Variot met ippon door schouderworp en Babouri met wederom shido de kwartfinale.

In de kwartfinale bleek de Franse judoka Le Noe te sterk en Jelle verloor met houdgreep. De wedstrijden in de herkansingen won Jelle; tegen de Belg Desmet won Jelle op shido. en tegen de Fransman Nicolas met yuko door ko-uchi-maki-komi, een beenworp. Ook de strijd om brons tegen de Fransman Gilg won Van der Werff met dezelfde worp.

advertentie
advertentie