Snelwandelaars doorkruisen 2x Nieuw-Vennep

Sport

Twee keer van noord naar zuid, dwars door Nieuw-Vennep, en weer terug. Dat kunstje haalden 11 snelwandelaars zondagmorgen uit. Vertrokken bij De Estafette wandelden ze eerst langs de sportvelden van VVC en van MHC De Kikkers, alvorens door Getsewoud naar de Venneperhout te wandelen. Bij restaurant de Venneper Lodge werd gekeerd en terug bij De Estafette werd dezelfde afstand nog een keer afgelegd (totaal 18 km).

Het was de eerste training van het derde seizoen dat het Benelux Snelwandelteam in de Haarlemmermeer traint. De snelste wandelaars waren Rob Tersteeg, Remco de Bruin en Rick Liesting die de afstand in 1 uur en 43 minuten afraffelden. Niet ver daarachter volgden Ronnie Timmermans (1.50) en Christian Wiltsch (1.57), de enige Duitser in het gezelschap. Anne van Andel en Boetje Huliselan plakten er nog 2 km aan vast en legden in 2 uur en 19 minuten de 20 km afstand af. Liesbet De Smet, de enige aanwezige Belgische, trok met Nederlands kampioene Sandra Maas aan het eind nog een sprint. Zij legden ongeveer 12,5 km af in 1 uur en 32 minuten. De snelwandelaars waren zeer te spreken over het parcours dat langs het water door Getsewoud liep en dat ongeveer 4 van de 18 km door de Venneperhout ging.

In de middag volgde nog een zaaltraining van 2 uur in sporthal De Estafette met o.a. circuittraining en nog wat snelheidswerk. De snelwandelaars zijn op 22 januari 2017 weer terug in Nieuw-Vennep.

advertentie
advertentie