ZPCH houdt titelkansen levend in de laatste seconde

Sport

De heren1 van ZPCH speelden hun wedstrijd zaterdag thuis tegen Z&PC de Gouwe uit Waddinxveen. Het werd een heksenketel in het Koning Willem Alexander bad. Hierbij trok ZPCH letterlijk in de laatste seconde de winst naar zich toe. Ze sloten de wedstrijd af met 12-11.

Het leek een normale wedstrijd te worden, met kansen over en weer en met fouten over en weer. ZPCH was sterker in de aanval, speelden de kansen goed uit en had met topscoorder Dane Guerard een "man met een missie" in het water liggen. Verdedigend was het echter soms erg rommelig. Halverwege stond het 6-4 en was Dane Guerard nog niet op de helft van zijn productie (7 doelpunten)

In periode vier ging het op en neer, van 8-8, 9-9, 10-10, naar een zinderende laatste minuut. 36 seconde scoorde Dane de 11-11 en ging iedereen er vanuit dat de punten gedeeld zouden worden.

Zo'n vier seconde voor het einde van de wedstrijd veroverden de Hoofddorpers de bal en nam de coach haar laatste time out. Tactiek: "Vorm een muur, zodat de verdedigers niet bij de man met de bal (Max van der Kamp) kunnen komen". De keeper was veel te veel bezig met zijn spelers goed te leggen en matchwinner Max schoot met een prachtige, trage, boogbal de bal in de verste hoek. Natuurlijk zijn zulke overwinningen de lekkerste en hierdoor blijft de afstand op de twee koplopers nog steeds 2 punten.

Alle kansen op de titel dus nog, maar de boodschap van de coach is duidelijk. Wedstrijd voor wedstrijd en de rust bewaren. Voor de winterstop hebben de mannen uit Hoofddorp nog één wedstrijd te gaan in s Gravenzande

advertentie
advertentie