Vrijwilligers van onschatbare waarde

14 december 2016 om 00:00 Sport

HAARLEMMERMEER Vrijwilligers in Haarlemmermeer zijn afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet. De VrijwilligersCentrale van MeerWaarde organiseerde met ondersteuning van de gemeente Haarlemmermeer de Vrijwilligers Verwendag 2016. Ruim 700 vrijwilligers deden mee aan circa 40 activiteiten die door de hele Haarlemmermeer plaatsvonden.

Een grote diversiteit aan activiteiten. Van Aqua Power in het zwembad in Nieuw-Vennep tot kerststukjes maken bij Bloembinderij Wurpel in Hoofddorp. En van Kunst Kijken in het Kunstfort Vijfhuizen tot een ketting van rubber maken in het atelier van Lydia Verschoor in Zwanenburg. Er was voor ieder wat wils.

Vrijwilligers deden tijdens de activiteiten nieuwe contacten op en leerden mensen kennen die zich op andere gebiedenvrijwillig inzetten. Al snel was er gespreksstof genoeg. Hoe mooi het is om iets voor de Haarlemmermeerse samenleving te betekenen en wat vrijwilligerswerk je ook kan opleveren? Een van de deelnemers vertelde vol enthousiasme tijdens het insteken van kersttakken in een prachtig kerststuk `deze waardering voor mijn inzet en betrokkenheid is een cadeau. Ik vind het waardevol om op deze manier in het zonnetje gezet te worden en iets te kunnen doen wat ik heel erg leuk vind´.

In het P Punt in Graan voor Visch gaf wethouder Tom Horn alle vrijwilligers symbolisch een pluim. 'Vrijwilligerswerk is niet meer het cement maar het fundament van onze samenleving. Een belangrijke pijler waar onze samenleving op staat' zo verwoorde wethouder Tom Horn het belang van vrijwilligerswerk, vrijwillige inzet en maatschappelijke betrokkenheid.

Twee scholieren van het Kaj Munk college maakten middels vlogs een impressie van de workshops met interviews, sfeerbeelden en geluid. te zien via https://www.facebook.com/haarlemmermeervoorelkaar en www.facebook.com/vchaarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer kent circa 36.000 vrijwilligers. Zij doen vrijwilligerswerk bij diverse vrijwilligersorganisaties of bij particulieren en zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving in de Haarlemmermeer. Als blijk van waardering kregen vrijwilligers deze activiteiten aangeboden. De VrijwilligersCentrale van MeerWaarde enthousiasmeert en stimuleert mensen, jong en oud, om zich vrijwillig in te zetten en maatschappelijk betrokken te zijn. Dat kan alleen als particulier maar ook als groep vrienden, collega´s of als bedrijf. Daartoe brengt de VrijwilligersCentrale vraag en aanbod samen middels het matchingsplatofrm www.haarlemmermeervoorelkaar.nl en door het voeren van gesprekken met potentiele vrijwilligers. `Het is belangrijk dat inwoners vrijwilligerswerk doen wat bij hun past en gemotiveerd blijven. Op deze manier werken aan een duurzame ontwikkeling van vrijwilligerswerk` aldus Monique Kuik, projectleider van de VrijwilligersCentrale.

Wil je ook iets betekenen voor een ander? Of heb je nog nooit vrijwilligerswerk gedaan en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Bel of mail gerust. Info@haarlemmermeervoorelkaar.nl of (023) 5698870.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie