Pijnlijke nederlaag voor 'MeerSquash

Sport

HOOFDDORP De mannen van 'MeerSquash hebben woensdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de squasheredivisie. In Rotterdam werd met 3-9 verloren van rivaal Victoria Rotterdam.

Zonder sterspeler Paul Coll bleken de Hoofddorpers woensdag kwetsbaar in de Maasstad. De dit seizoen nog ongeslagen Tim Weber zette 'MeerSquash nog wel op het goede spoor door voormalig British Open winnaar David Evans in straight games (11-6, 11-6, 11-4) te verslaan, maar interim-kopman Jaymie Haycocks en Bart Ravelli konden het goede voorbeeld van hun Duitse teamgenoot niet volgen.

Haycocks was nog wel dichtbij winst in de openingsgame tegen de hoger ingeschaalde Raphael Kandra, maar kon na verlies van het eerste bedrijf geen vuist meer maken: 10-12, 5-11, 7-11. Ravelli kwam tegen Piëdro Schweertman geen moment in zijn spel en werd op een kansloze nederlaag getrakteerd: 3-11, 3-11, 4-11.

Ondanks de nederlaag gaat 'MeerSquash wel als koploper het nieuwe jaar in. De Hoofddorpse formatie sloeg in 6 wedstrijden 52 punten bij elkaar en heeft respectievelijk 10 en 14 punten voorsprong op Coulisse / Twente en Victoria Rotterdam. Beide topteams hebben echter nog wel een inhaalduel te goed. Ook Poort 80 / MAX (vierde met 36 punten uit 5 wedstrijden) en Hoogvliet / YOUR Life (34 uit 5) zijn nog kansrijk in de strijd om het kampioenschap.

advertentie