Goede score ZPCH Age 1 synchroonzwemsters op interregio

Sport

Zaterdag 10 december hebben de synchroonzwemsters van de age 1 deelgenomen aan de interregio in Zoetermeer. Voor de meeste van deze zwemsters was dit de eerste kennismaking met een grote landelijke wedstrijd.

Bij 2e wedstrijd direct al in top tien

Kathelijne van Harten schaarde zich op haar tweede wedstrijd in deze leeftijdscategorie meteen in de top tien. Marola Youssef wist nog net een mooi plaatsje in de top 20 te veroveren. De 27e plaats was voor Charelle Spaan, bijna direct gevolgd door Kyara Sabajo op de 29e plaats. De 36e plaats was voor Hayley Burger met vlak achter zich Jente Hokke op de 37e plaats. Samen met Marlinka Grundel op de 65e plaats stelden al deze zwemsters deelname aan de Synchrobeat, later dit seizoen, zeker.

Diploma's

Willemijn Buitelaar en Amber Wesseling behaalden met een respectievelijke 53e en 80e plaats voldoende punten voor het age 1 diploma en hun eerste limiet voor de Nederlandse kampioenschappen in juni. Isabella Zoun zwom, vanwege haar leeftijd, buiten mededinging, maar ook zij ging aan het einde van de wedstrijd met een diploma naar huis.

Trots

Trainster Darleen Kagchelland: "Ik ben zo trots op deze meiden. Voor de meeste was dit pas de tweede wedstrijd in deze categorie. Om dan in korte tijd zo'n een enorme groei te laten zien in punten is fantastisch. We hebben een goed beeld gekregen waar we nu staan met deze ploeg en we zien voldoende mogelijkheden voor verdere groei."

advertentie