DSOV Herfstkampioen na moeizame winst op ZSC.

19 december 2016 om 00:00 Sport

De handbaldames van DSOV zijn na het eerste deel van de competitie ongeslagen (1 verliespunt) en staan daarmee op de 1e plek in de 2e klasse.

Na de 1-0 voorsprong nam ZSC uit Zandvoort het heft snel over, gevolg een 1-3 achterstand. DSOV kon de stand via Nadine van Haaster en Kim van Bentem weer op gelijke hoogte brengen naar 4-4.

DSOV werd verrast door het creatieve en snelle spel van ZSC.

ZSC was gretig en kon steeds de aansluiting vasthouden. DSOV probeerde wel maar kwam niet los.

Toch, tegen het einde van de 1e helft had DSOV wat meer daadkracht en kon uitlopen met 2 punten. De opleving was voor korte duur, ZSC kon op gelijke hoogte komen. Het resultaat was een 13-13 ruststand.

Gezien de onderlinge verhouding op de ranglijst was deze ruststand een teleurstelling aan DSOV zijde. In de rust werd er afgesproken met meer focus te gaan handballen, verdedigend meer een blok te vormen en zorgen dat de 2e lijnschoten van ZSC geblokt zouden worden.

In de 2e helft bleek al snel dat er niet veel veranderd was, nog steeds gingen beide teams gelijk op.

Strijdig konden de Zandvoortse meiden volhouden tot de 10e minuut in de 2e helft. DSOV, die steeds met meer druk ging spelen en verdedigend ook steeds beter stond kon eindelijk loskomen via Deborah den Butter en Rianne Muller.

Met een stand van 17-16 en nog 15 minuten op de klok kon DSOV in deze spannende wedstrijd toch het verschil gaan maken. Moeizaam maar gestaag liepen de Vijfhuizenaren uit. Amy Poppelaars zette via een bekeken 2e lijnschot de stand op 18-16. ZSC kwam nog terug op 18-17 maar DSOV begon zich schrap te zetten voor een goede eindfase.

Rianne Muller kon zeer mooi afronden op de linkerhoek middels een lobje over de keepster van ZSC en het publiek van DSOV waardeerde dat enorm door zich luid en positief te laten horen. Het vele, eigen uitzinnige publiek bezorgde met liederen over DSOV een extra stimulans aan de handbaldames die vervolgens in de laatste fase vol gas richting de overwinning gingen.

DSOV kon doordrukken en de uitstekend spelende Tara Vink kon met een fantastisch sprongschot via het middenblok de 20-17 scoren.

ZSC was moegestreden en DSOV kreeg steeds meer controle. Gestaag maar zeker stevende DSOV af op de overwinning.

In de eindfase kon DSOV nog via Ilse Vrijbloed en Malissa van der Linden zeer fraaie goals bijschrijven en Nadine van Haaster, die echt geweldig heeft gespeeld kon het laatste punt voor DSOV maken en bepaalde daarmee de eindstand op 26-22.