Echtpaar Joren viert 65-jarig huwelijk

27 maart 2017 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Burgemeester Theo Weterings heeft zondag een bezoek gebracht aan het jubilerend echtpaar Joren om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Mevrouw Joren woont nu letterlijk op haar geboortegrond. Haar wieg stond namelijk aan de Eugénie Prévinaireweg, pal om de hoek van het huidige adres op de Ruiterstraat. De wieg van meneer Joren stond aan de dijk in Burgerveen. Dat mevrouw nu weer terug is op haar geboortegrond is voor beide echtelieden van grote emotionele waarde.

Vlak na de oorlog - toen alle verenigingen weer van start konden gaan - werd mevrouw Joren lid van Vennepse zangvereniging Excelsior. Meneer Joren was samen met zijn vader lid van zangvereniging Advendo uit Burgerveen. Advendo ging over de kop ging en de leden stapten over naar Excelsior.

Op Hemelvaartsdag 1947 ging de zangvereniging met de boot naar het zangconcours in Leiden. Op de boot sprong de vonk tussen het stel over en na afloop mocht meneer Joren zijn toekomstige vrouw op de fiets naar huis brengen. Dit eerste fietstochtje resulteerde in een huwelijk waar 3 kinderen, 6 kleinkinderen en nu 7 achterkleinkinderen uit voort kwamen.

Vanaf de huwelijksdatum tot 1973 heeft het echtpaar aan de Venneperweg 113 gewoond. Het huisje moest echter in verband met de verbreding van de A4 worden gesloopt. Ze zijn toen verhuisd naar Nieuw-Vennep aan Spaanse Ruiterpad 32. In 2011 vond hun laatste verhuizing plaats naar het huidige adres aan de Ruiterstraat.

Meneer Joren ging op zijn 13e als agrarisch medewerker aan de slag. Hij deed dit werk tot juni 1971, hij was toen 29 jaar oud. Hierna werkte hij 9 jaar lang als magazijnmedewerker op de diepvriesafdeling waarna hij 10 jaar lang als conciërge bij de Technische School in Nieuw-Vennep werkte.

Mevrouw Joren is altijd fulltime huisvrouw geweest, maar had daarnaast nog tal van parttime klusjes om de financiële toestand thuis wat te verlichten. Samen wisten ze het op die manier prima te rooien.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie