Hoofddorp Pioniers laat zich thuis verrassen door DSS

7 mei 2017 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is er niet in geslaagd alle drie de wedstrijden in het drieluik tegen DSS te winnen. Zaterdag werd het in Haarlem nog 3-4, zondag ging de thuiswedstrijd met 3-4 naar de bezoekers.

Dat verlies voor de thuisploeg kwam overigens pas tot stand in de negende slagbeurt voor DSS. Tot op dat moment was het al een paar innings 3-3 en leek de wedstrijd over te gaan in een verlenging. Maar met Maickel Rietel op de heuvel bleken de bezoekers toch nog in staat één punt te scoren. Voldoende voor een 3-4 voorsprong met Pioniers nog aan slag. Aan die kant vielen al heel snel twee nullen en daarmee leek de wedstrijd al beslist. Bij de derde nul was het definitief.

Een soortgelijke uitslag was er ook de dag daarvoor, toen de Hoofddorpers te gast waren in Haarlem. De punten kwamen mondjesmaat op het scorebord maar wel in het voordeel van de ploeg van hoofdcoach Dè Flanegin.

Opvallend detail in de zondagwedstrijd: de Hoofddorpse honkballers gingen meer dan tien keer uit op een (verre) vangbal.

Door deze twee keer winst staan de Hoofddorpers vierde met 12 punten uit 9 wedstrijden. Derde staat Curaçao Neptunes ook met 12 punten uit 9 wedstrijden maar met een beter runsaldo. DSS staat vijfde met 12 gespeeld 10 punten.

Het verschil in gespeelde wedstrijden komt doordat er 7 teams zijn ingeschreven en er steeds één team per speelweekend vrij is.

Voor Hoofddorp Pioniers staat het drieluik tegen Neptunes op het programma. Donderdag en zondag uit, zaterdag 13 mei vanaf 14 uur thuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie