Hoofddorp (zon) had moeten winnen

28 januari 2018 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Bijna elke wedstrijd kent wel blessuretijd. Maar 11 minuten? Sinds deze zondag weet hoofdtrainer Jerry Verschoor dat dát dus ook tot de mogelijkheden behoort. En dat je in die 11 minuten zelfs twee punten kunt verliezen.

Want zo wil hij het wel noemen: verlies voor Hoofddorp (zon) dat op bezoek ging bij Assendelft dat troosteloos onderaan staat in de 1e klasse. "Dan ga je toch op reis met in gedachten dat je met drie punten thuis komt en dat zat er ook heel lang in. We speelden een redelijke wedstrijd, kwamen op 0-1 en 1-2, maar lieten ons ook twee keer verrassen door een verre ingooi."

Op zich al bijzonder, maar dat die tweede ingooi kwam in de 11e minuut van de blessuretijd (Hoofddorp maakt overigens in de 91e minuut de 1-2) maakt het nog meer bijzonder. "En moeilijk te verteren", aldus Verschoor die fijntjes wijst op de manier waarop de 1-1 tot stand kwam. De al eerder genoemde eerste verre ingooi.

De scheidsrechter kon na de wedstrijd geen verklaring geven waar hij die 11 minuten vandaan haalde." Tot slot: "Nogmaals - deze wedstrijd moet je gewoon winnen. Maar dat doe je dus niet. Dat blijft jammer."

Zijn team gaat zich nu opmaken voor de topper van aanstaande zondag, want Hoofddorp (zon) mag thuis spelen tegen Fortuna Wormerveer dat 3e staat op één punt van de nummer 1. "Uitgaand van onze eigen kracht, moeten we het deze ploeg heel moeilijk kunnen maken."