Judo Yushi derde van Nederland Mixteams

Sport

NIEUW-VENNEP In sportstad Heerenveen vond zaterdag de finaleronde plaats van het NK mixteams. Judo Yushi is in de finaleronde derde van Nederland geworden in de hoofdklasse, de hoogste klasse van het NK.

Judo Yushi komt voor het tweede jaar op rij uit in de Hoofdklasse van de nationale mixteamcompetitie. Vorig jaar werd het team tweede van Nederland en dit jaar voegde het team wederom een podiumplaats toe aan de erelijst. Ditmaal behaalde het team brons.

De nationale mixteamcompetitie bestaat uit een voorronde en finaleronde. Na de voorronden in november was Judo Yushi als vierde geplaatst en stond daardoor in de halve finale tegen het nummer 1 geplaatste Theo Meijer Sport uit Leusden.

In de eerste wedstrijd kwam Judo Yushi verrassend op achterstand in de klasse tot 66 kg. Senne Wyns was sterker dan zijn tegenstander, maar kon het punt niet op het scorebord krijgen. Een overname op een aanval vlak voor tijd leverde zijn tegenstander een score op, waardoor Judo Yushi onverwacht op achterstand kwam. In de vervolgwedstrijden kon Judo Yushi een voorsprong opbouwen door winst van Vere van Stratum op shido, Marvin de la Croes via hansokumake en Tim Kuijpers met wazari scores door beenworpen. Na zes partijen stond de stand 3-3 en was de klasse tot 73 kg beslissend. De spannende wedstrijd tussen Kevin Snijders en Daan te Heuvel werd pas in golden score beslist door wederom een overname op een actie van Kevin, waardoor nipt met 3-4 werd verloren.

Ondanks het verlies was er wel geloof om een goede einduitslag neer te zetten in de strijd om brons. Voor brons moest het Vennepse team tegen Team Brabant. In deze wedstrijd wonnen Senne Wyns met ippon door houdgreep, Marvin de la Croes met ippon door eveneens een houdgreep en Tim Kuijpers met drie wazari's door Yoko-kata-guruma, een overname en een beenveeg. Brabant kwam nog wel terug tot 3-3, maar Kevin Snijders zette het laatste en beslissende vierde punt op het bord, waardoor brons een feit was.

Het team bestond uit: Nadiah Krachten, Vere van Stratum, Senne Wyns, Jesse Reede, Kevin Snijders, Raynaldo Kuijpers, Tim Kuijpers, Tim Fennema, Niels Dekker en Marvin de la Croes.

advertentie
advertentie