Topprestatie Ezra Verboom op NK Meerkamp

Sport

HOOFDDORP Tijdens het NK Indoor Meerkamp heeft atleet Ezra Verboom van Atletiek Vereniging Haarlemmermeer (AVH) een top prestatie geleverd. Op zaterdag 3 en zondag 4 wist de atleet in Omnisport Apeldoorn in totaal 4741 punten - tevens clubrecord - te verzamelen en pakte daarmee een tweede plek op het NK.

De 16 jarige Ezra Verboom startte met de 60 meter in een tijd van 7.44 seconden. Ondanks de afstand van 6.09 meter is de junior B niet geheel tevreden. Gelukkig gaat het kogelstoten veel beter met een persoonlijk record van 12.33 meter.

Het laatste nummer van dag één, het polsstokspringen, moet een puntenpakker worden. Het is lang wachten voordat Verboom in actie mag komen. De aanvangshoogte van 3.48 meter wordt direct gehaald. Met een clubrecord van 3.98 meter en 612 punten eindigt Verboom de eerste dag op een derde plaats, met in zijn kielzog de nummers 4 en 5.

De volgende dag raast de atleet van AVH over de horden met een tijd van 8.45 meter. Met zijn lichaamslengte van 1.72 meter is Verboom een van de kleinere meerkampers. De aanloop en sprong verloopt vanaf het begin prima bij het hoogspringen. Tot 1.71 meter gaat alles in de eerste poging. In de tweede poging lukt het zelfs om de 1.74 meter te overbruggen. Een uitstekende prestatie en wederom een clubrecord. Verboom is op weg naar een bronzen medaille.

Bij het laatste nummer de 1000 meter luidt de opdracht van de coach om zijn serie te winnen. Verboom heeft er wat meer op getraind dus zou moeten kunnen. Na 150 meter besluit hij om op kop te gaan open. Deze staat hij niet meer af en finisht in een mooie tijd van 2.54.77 minuten. En de bronzen plak is binnen, zo lijkt het tenminste. Al snel wordt duidelijk dat de favoriet en nummer 2, Sven Jansons, in het klassement is gediskwalificeerd wegens het omstoten van pilon tijdens de race.

advertentie
advertentie