VVC weer verliezer in derby tegen SCW

10 februari 2018 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT Voor de tweede maal dit seizoen lukte het ambitieuze VVC niet om aartsrivaal SCW aan de kant te zetten. Thuis verloren de Venneppers al met 1-2 en nu werd er met 3-2 verloren. Onder de nieuwe leiding van trainer Rick van IJzendoorn verscheen er een aanvallende formatie aan de aftrap. Na de overwinning van vorige week tegen het matige DCG had de ploeg het nodige zelfvertrouwen getankt. SCW had het nodige goed te maken na de blamerende nederlaag tegen Overbos. Toch keken de Rijsenhouters al na een kwartier spelen tegen een achterstand. Jamil da Cruz ging er op rechts van door, zag de vrijstaande Youri Schoten die met een schuiver afrondde. SCW herpakte zich na een half uur spelen.

Binnen één minuut namen ze een 2-1 voorsprong. Correia rondde een door Duarte genomen hoekschop met het hoofd af en nadat Duarte in de zestien gevloerd werd door Schouten, benutte Jeff de Vilder de penalty. Vlak voor rust countert de snelle Robin Helder zelfs naar de 3-1 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch komt VVC een half uur voor tijd weer terug in de wedstrijd. Uit een corner van Jasper de Bie kopt Kevin van Vilsteren de aansluitingstreffer binnen.

Even later kopt de schaduwspits de bal via SCW-keeper Keby van den dool op de paal. De laatste minuut is illustratief voor de matige derby. De Vilder mist een honderd procent kans, hij schiet de bal tegen de rug van keeper Thiery Wesseling, vervolgens verspeelt hij de bal aan Mc Kee die Guda alleen voor het SCW doel zet. Deze raakt tot ontzetting van Rick van IJzendoorn (ex top-amateur spits) de paal. Ijzendoorn: 'Ruben neemt de bal één pas teveel mee, de hoek wordt dan te klein. We hebben wat om aan te werken. Ook volgend seizoen ben ik de trainer en daarom zie ik de rest van de wedstrijden als een soort wederopbouw. Collega-trainer Edwin van Maas was uiteraard zeer content met de winst, maar had nog steeds een kater van vorige week. Van Maas: 'Doodzonde als je vandaag weer de uitslagen ziet. Je had nog ergens voor gevoetbald.'