DIOS komt met slecht gevoel terug uit Leiden

18 februari 2018 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP DIOS heeft geen goed gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Rijnland. Op het sportcomplex De Morsch in Leiden werd een gevoelige nederlaag geleden die hoofdtrainer Dave Lange zelfs omschreef als 'dececeptie'.

"We begonnen eigenlijk al te slap en dan blijft het moeilijk de goede lijn weer op te pakken. Maar na zo'n kwartier zag ik toch wel een beter DIOS. Helaas leverde het geen echt grote kansen op en zeker geen doelpunten."

Die vielen uiteindelijk wel voor rust. Twee zelfs en allemaal aan de kant van de thuisploeg die optimaal gebruik maakten van het niet attent genoeg zijn aan de kant van DIOS.

Na rust een goed gemotiveerd DIOS dat wel het betere van het spel had, maar dat via Degenaars en Broxterman niet tot scoren kwam. Emile van de Scheur slaagde daar wel in, maar de 2-1 kwam te laat terwijl Broxterman er met twee keer geel af moest (wegens praten na een vermeende overtreding in het penaltygebied). In totaal werden er maar liefst zeven kaarten uitgedeeld.

"Winst, of toch minimaal een gelijkspel, vandaag had ons heel goed uitgekomen. Het mocht niet lukken", aldus Lange die zijn hoop nu vestigt op de volgende thuiswedstrijd tegen sv Kickers '69.

DIOS staat ondanks het verlies nog steeds op een fraaie 6e plaats.