19 februari 2018 om 00:00 Sport

Voor tweede keer overklast door sv Zandvoort

Martin Planken

HOOFDDORP Voor de wedstrijd heerst er alleen maar optimisme bij de begeleiding van Overbos. Het elftal van Maurice Kuijper is al acht wedstrijden op rij ongeslagen en staat daardoor op de derde plek. Zandvoort is na de zeer belangrijke overwinning van vorige week tegen Stormvogels de trotse en verwachte koploper.

Overbos is na de desastreuze uitwedstrijd (8-1 verlies) belust op revanche. Nog binnen het kwartier vallen alle verwachtingen in duigen. Als een wervelwind vliegen de Zandvoort voorwaartsen door de statische Overbos verdediging en moet keeper Donny Kool driemaal kansloos vissen. Good-old Milan Berck Beelenkamp (ex-Ajax) inmiddels 41 jaar oud geeft al in de 5e minuut het voorbeeld. Hij schiet een ingestudeerde hoekschop via de binnenkant van de paal binnen. In dezelfde minuut laat Overbos spits Maarten Wels zien, dat hij ook een koele afmaker is; 1-1. Dan zetten de vedetten; De Haan, Berg, De Vries en Water (alle vier Hoofdklasse ervaring) een kwartier aan. De 4-1 van De Haan is een wonderschoon doelpunt, dat men zelden ziet. Vanaf veertig meter haalt hij snoeihard uit. Keeper Kool heeft zelfs geen tijd om te reageren. Feitelijk is er daarna geen sprake meer van een wedstrijd.

Berusting

Na die stand neemt trainer Kuijper ook plaats in de dug-out naast zijn wisselspelers. Kuijper: "Wij hoeven en moeten ons niet met deze jongens te meten. Zij moeten kampioen worden met zo'n team. Ik had gehoopt langer in de wedstrijd te kunnen blijven. We maken vooraf afspraken met elkaar voor in het veld. Vervolgens geven we veel teveel ruimte weg en kunnen ze uit alle hoeken uithalen. Dan ben je kansloos."

Toch werpen zijn spelers niet gelijk de handdoek. Vlak voor rust mist Wels geheel tegen zijn gewoonte in een strafschop, wordt er de 2e helft nog onterecht een goal wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Alex Golsteijn en invaller Jordi Schell zijn nog dicht bij tegentreffers.

De tweede helft speelt Overbos ook aanvallender. Rechterspits Hassan Habyaimana komt in de ploeg. Verrassend genoeg blijft Dennis Govers staan. De 34-jarige veteraan is teruggehaald uit het derde elftal en vormt in de basis met Wels de tweemans voorhoede. Er wordt aan beide kanten nog eenmaal gescoord, zodat de uitslag 2-6 is.

Toch kan trainer Kuijper met een gerust hart het slot van de competitie aankijken. Zijn ploeg is nu twee weken vrij en dan volgt een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Stormvogels. Deze laatste wedstrijd van de tweede periode is curieus. Eén van de twee kan die titel pakken, maar het Rijsenhoutse SCW zit op het vinkentouw. In theorie zou een nederlaag zelfs gunstig voor Overbos zijn, maar dan moet de ploeg wel derde in het eindklassement worden. Dat de wonderen de wereld niet uit zijn blijkt uit het eerdere verlies van Zandvoort deze competitie tegen rode lantaarndrager DCG (1-0) Maar zoals de koploper tegen Overbos acteerde, dan zijn ze het 3e klasse niveau ontschoten. Na de wedstrijd verspreidt zich wel het gerucht dat sv Robin Hood door de KNVB uit competitie is genomen. Mocht dit zo zijn dan heeft het ongetwijfeld verregaande consequenties voor de ranglijst en periode-indeling.

Voor de zaterdag 3e klassers in Haarlemmermeer is het jammer dat deze competitie de laatste jaren zo chaotisch verloopt en door de KNVB niet goed wordt georganiseerd. Steeds meer verenigingen wisselen van speeldag. De zaterdag is de populaire wedstrijddag aan het worden. Het wordt de hoogste tijd voor de grootste sportbond om deze problematiek in goede banen te leiden. Na afloop stonden beide trainers op het veld zich al een beetje rijk te rekenen. Over twee weken moeten ze pas weer echt aan de bak met hun elftallen.