Eindstand geeft onterecht negatief beeld van UNO

18 februari 2018 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Het blijft worstelen voor UNO nu ook deze speeldag maar met 11 spelers aan de wedstrijd begonnen kan worden. "Het is niet de belangrijkste reden voor de grote einduitslag - maar het speelt wel degeljk een rol", aldus hoofdtrainer Mohamed Ajar.

Hij heeft het al vaker gezegd: als je met te weinig spelers aan een wedstrijd moet beginnen, start je eigenlijk al met een 0-1 achterstand. En deze ijskoude zaterdag was het niet anders. De eerste helft kan er nog goed tegengas geboden worden, zijn er zelfs meerdere kansen, maar na rust kom je gewoon lucht te kort. Als dan de scheidsrechter ook nog eens vergeet te fluiten voor duidelijk buitenspel, maar wel fluit voor een penalty die het gewoon niet was, dan is duidelijk waarom het uiteindelijk 7-0 is geworden voor Velsenoord."

Vervolgens: "Dan denk je dus: weggespeeld. Maar dat zou onterechte scorebord journalistiek zijn. Er werd echt wel goed gevoetbald. Maar de kansen die je krijgt, moet je er dan wel inschieten. Dat gebeurt niet." Zo wordt een ruststand bereikt van 0-0.

Meteen nu rust wordt het 1-0 , en binnen enkele minuten staat het zelfs 4-0 met dank aan de scheids. Dat het 7-0 is geworden, is jammer, omdat het zo'n negatief beeld geeft."

Onterecht als dat beeld overheerst volgens Ajar, want er waren ook positieve punten, zoals een verdienstelijk debuut van een 14-jarige invaller en een prima keeper (Saïd). "Het spelerstekort doet je de das om."

UNO staan nu 10e met 11 uit 15. Volgende (uit)wedstrijd is 10 maart, vanaf 14.30 uur tegen hekkensluiter Geel-Wit '20.