Leden van HRB tijdens evacuatie in Luik
Leden van HRB tijdens evacuatie in Luik Lid van HRB

Heemsteedse Reddingsbrigade biedt hulp bij overstromingen

Sport Deel je nieuws

In de nacht van woensdag op donderdag is de Heemsteedse reddingsbrigade (HRB) op stand-by gezet voor inzet in het rampgebied in Zuid-Limburg. Rond 12:00 uur kwam het verlossende verzoek en werden de eenheden uit de hele veiligheidsregio naar het zuiden gestuurd. Onverwachts ging de eenheid van Heemstede niet naar Limburg, maar naar Luik (België). In Luik was de nood en gebrek aan materiaal erg hoog. Het team, bestaande uit Lifeguards en Lifeguards-Schippers van de Heemsteedse reddingsbrigade, is bezig met zoekacties, evacuaties en verkenningen in het ondergelopen gebied. 

In Luik hebben zij in de nacht van donderdag op vrijdag mensen geëvacueerd. Na de inzet hebben zij kort geslapen. Aan het begin van de ochtend zijn zij het gebied weer in gegaan om te verkennen en te kijken waar zij hulp konden bieden. 

Vanavond zal het eerste team worden afgelost door het tweede team. Beide teams zijn op weg naar de verzamelplek waar de aflossing zal plaatsvinden.

Het tweede team bestaat uit Marleen, Oscar, Emma en Remco J. Zij zullen de spullen overnemen van het eerste team en inzetbaar zijn. Welke taken zij precies gaan uitvoeren is nog niet duidelijk.

De Heemsteedse reddingsbrigade is al 102 jaar een begrip in Heemstede en de waterrijke omgeving. De vereniging zet zich met hulp van vele vrijwilligers in om de zwemvaardigheid bij kinderen te verbeteren en ze te leren zichzelf én anderen te redden. Op latere leeftijd wordt de jeugd opgeleid tot Lifeguard of Lifeguard Schipper. De HRB maakt al jaren deel uit van de Nationale Rampen Vloot (NRV) en werkt goed en intensief samen met alle reddingsbrigades van de veiligheidsregio.

Wilt u meer informatie over de inzet van vrijwilligers van de Heemsteedse Reddingsbrigade en/of de vereniging zelf, neem dan contact op met: bestuur@heemsteedsereddingsbrigade.nl

Leden van Heemsteedse reddingsbrigade evacueren inwoners
advertentie
advertentie