Afbeelding
Eigen foto

Fietsen langs groene kantoren

28 augustus 2018 om 13:24 Uit-cultuur/nieuws

HAARLEMMERMEER IVN werkgroep Haarlemmermeer houdt zondag 9 september een fietstocht langs de historische groene long van Haarlemmermeer – de Geniedijk - en moderne 'kantoornatuur'. De tocht start bij het station van Hoofddorp midden in de kantorenwijk Beukenhorst, waar men kennismaakt met het duurzaam gebouwde Park 2020. Vervolgens gaat de fietstocht via de Geniedijk langs de vele groene longen van de polder.

De Geniedijk is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Een 135 kilometer lange militaire verdedigingslinie die tussen 1881 en 1914 rondom Amsterdam is aangelegd. Aan deze dijk die dwars door de Haarlemmermeer loopt, grenzen diverse groengebieden met ieder hun eigen karakter zoals Buitenschot, Plesmanhoek, Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos. Park 2020 is het eerste grootschalige, duurzame bedrijventerrein in Hoofddorp waarbij gebruik is gemaakt van materialen die zo min mogelijk vervuiling opleveren, de natuur niet verarmen en vervangbaar zijn. Duurzaamheid ten top, ook het asfalt is duurzaam. Laat u verrassen en ontdek hoe historisch en modern groen in de Haarlemmermeer samenkomen. 

Vooraf aanmelden is verplicht. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 13.00 uur bij het beeld De Rode Aap, station Hoofddorp. De excursie zal ongeveer 2,5 uur duren. Aanmelden en meer informatie via Ans Röling, 06 20002896 of ivnhaarlemmermeer@gmail.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie