Financiering outletcentrum Sugar City is rond

10 januari 2013 om 00:00 Voorpagina

HALFWEG - De financiering voor het nieuwe outletcentrum in Sugar City is rond. Twee beleggingsmaatschappijen, waarvan één Spaanse, gaan het omvangrijke project bouwen. Die mededeling heeft burgemeester Bruijn gedaan tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Met als naam The Style Outlet komt op het terrein een winkelcentrum van 24.000 vierkante meter met mode- en sportzaken. Halfweg wordt de eerste vestiging van The Style Outlet in Nederland. Het koopjesparadijs is goed voor mogelijk wel 600 arbeidsplaatsen. Daarnaast levert het ook veel werk op voor de bouw, toeleveringsbedrijven en de horeca.

De ontwikkeling is in handen van MAB Development en de Spaanse operator van outletcentra Neinver. Deze combinatie heeft al in een aantal andere Europese landen outletcentra ontwikkeld. Zij zijn een succesvolle combinatie van winkelen, wandelen en recreëren. De verwachting is dat The Style Outlet in de regio voor een belangrijke economische en toeristische impuls zal zorgen. Met een treinstation voor de deur is The Style Outlet per openbaar vervoer in ieder geval prima te bereiken.

De Zwanenburgse vestiging van Dirk van den Broek verhuist van de Dennenlaan naar het Sugar Cityterrein.

Morgen, vrijdag 11 januari, maken alle betrokken partijen meer bekend over de plannen tijdens een speciale persconferentie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie