'Wijkagent' met topconditie

28 mei 2015 om 00:00 Voorpagina

LUSTRUM Het is het vijfde achtereenvolgende jaar dat deze club DIOS-mannen, in wisselende samenstelling, gezamenlijk op pad gaan om een sportieve topprestatie neer te zetten. "Een lustrum dus," verduidelijkt Van der Putten. Ook gingen er drie begeleiders mee. Al eerder werd de Alpe d'Huez gezamenlijk beklommen en ook de Mont Ventoux. Vorig jaar stond Stelvio in Italië op het programma.

"De eerste dag was nog om op te warmen en hebben we Les Deux Alpes gedaan. Zaterdag was de Alpe d'Huez wedstrijddag, een heuse onderlinge klimtijdrit. Alles is goed gegaan. Geen gewonden of uitvallers."

BUCKETLIST Van der Putten - die iedereen wel kent als DIOS-trainer of brigadier Ted van de politie Haarlemmermeer - kan nu weer iets van zijn bucketlist afstrepen. Er is geen sportief evenement te verzinnen of hij is er wel bij. Graag zou hij een keer deelnemen aan de Roparun.

Onlangs bracht hij nog met andere atleten van het AHV het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Haarlemmermeer en werd in het centrum opgewacht door burgemeester Theo Weterings. Hij deed eerder mee aan Mud Masters in Vijfhuizen, liep drie keer de marathon waaronder die in de polder en was onder meer van de partij bij de Benelux-run, Dam-tot-Dam loop, Alkmaar City Run en de strandrace Egmond-pier-Egmond.

In september zal de politieman meedoen aan de halve marathon in de Haarlemmermeer. "Nee, het is teveel trainen voor de hele marathon… Te druk. Ze zeggen wel eens dat agenten geen conditie hebben, maar ik ben toch nog wel een wijkagent in topconditie," lacht hij.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie