Afbeelding
Ton Hofstra Fotografie

'Corendon Meer Jazz Festival prima verlopen'

4 juni 2015 om 00:00 Voorpagina

HAARLEMMERMEER "Er komt zoveel kijken bij zo'n evenement. Het is veel meer dan even een bandje bellen. Het blijft spannend of alles goed verloopt tot het eind," zegt Meer Jazz voorzitter Sonja Reckewell tijdens de laatste middag van het festival. "Maar ik heb nog geen wanklanken gehoord, alleen positieve reacties. En er zijn elk jaar weer meer bezoekers. En gelukkig is het voorspelde noodweer niet losgebarsten."

Een zeer gedetailleerd draaiboek moet voorkomen dat er ook maar iets mis kan gaan. Er gaat bijna een jaar aan voorbereiding aan vooraf. Maar liefst 90 bands, bijna duizend artiesten die op tijd aanwezig behoren te zijn, die ontvangen en begeleid worden naar de kleedkamers, waar eten en voor sommigen verblijf voor geregeld is. "Een hele klus. We zijn dan ook enorm blij met onze vaste groep vrijwilligers die zich ook dit jaar weer volledig hebben ingezet om alles in goede banen te leiden. We hebben er rond de vijftig tijdens het festival rondlopen. Vorig jaar liet een bigband het op het laatste moment afweten. Dat is dit jaar gelukkig niet gebeurd," vertelt Reckewell, die nu voor het derde jaar samen met het bestuur eindverantwoordelijke is.

UNIT "Onze ambities worden elk jaar groter. Zo zouden we graag een Meer Jazz app ontwikkelen." Een kleine doorn in het oog vindt de voorzitter de eenvoudige marktkramen in het cultuurgebouw waar jazz cd's en platen worden aangeboden. Dat moet anders kunnen volgens haar.

"Een mooie unit bijvoorbeeld zou veel meer allure geven, meer uitstraling hebben. Misschien kunnen we daar nog een sponsor voor vinden."

CULTUURGEBEOUW "Het is nu het derde achtereenvolgende jaar dat Meer Jazz ook in het cultuurgebouw is. De samenwerking met de medewerkers daar verloopt steeds soepeler en iedereen is steeds beter op elkaar ingespeeld. We proberen de gehele organisatie steeds strakker te regelen."

Dit jaar vond voor de eerste keer tegelijkertijd met het Corendon Meer Jazz Festival Haarlemmermeer Culinair plaats op het Raadhuisplein. "Toch afwachten, "volgens Reckewell, "hoe dat samengaat met het Meer Jazz publiek. Maar ook dit is prima verlopen. Alleen wat jammer van de regen op zondag."

SOLO De Meer Jazz prijs ging dit jaar naar pianist Cor Bakker. Tijdens zijn optreden met zijn trio in de grote zaal kreeg hij in het bijzijn van zijn familieleden de prijs - een speld met diamantjes gemaakt en beschikbaar gesteld door juwelier/diamantair Paul van 't Hullenaaruit Nieuw-Vennep - uitgereikt door wethouder Derk Reneman. Bakker liet weten zeer vereerd te zijn en speelde vervolgens een solo, speciaal voor zijn vriendin Nienke, die hem altijd bijstaat. Met zijn trio bracht Bakker met name muziek ten gehore van het Elettra Project wat het echte Italië gevoel weergeeft.

DERDE DAG Dicky en Peter de Gelder uit Nieuw-Vennep zijn echte jazzliefhebbers. Peter de Gelder is zelf ook jazzmuzikant. Elk jaar bezoeken ze het festival. Ze zijn er nu zelfs voor de derde achtervolgende dag. Vooral over CaboCubaJazz op het podium op het Raadhuisplein zijn beiden zeer te spreken. "Het is echt allemaal heel goed georganiseerd. Het wordt elk jaar ook professioneler." Maar er zijn ook bezoekers die voor het eerst het festival bezoeken zoals Els van Tol. "Er heerst een mooie sfeer, lekker ontspannen. Veel podia overal en afwisselende optredens." "Het is fijn om bezoekers leuke culturele herinneringen mee te geven," zegt Reckewell. "Daar doen we het voor."

De foto's zijn gemaakt door Ton Hofstra Fotografie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie