Dramatisch einde aan jarenlang vakantieplezier

27 augustus 2015 om 00:00 Voorpagina

RIJSENHOUT Een grote brand heeft dinsdagochtend een complete caravanstalling, inclusief alle voertuigen, in de as gelegd. Caravans, boten, oldtimers - ze werden allemaal een prooi van de vlammen. Wat rest is een hoop verwrongen staal, veel as en voor de meeste gedupeerden een groot aantal fijne herinneringen.

"Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen", laat dinsdagavond één van die gedupeerden weten. Dinsdagochtend vroeg, op weg naar zijn werk, had hij wel rookwolken gezien maar nooit gedacht dat het om de caravanstalling, zijn caravanstalling, aan de Aarbergerweg zou gaan. Totdat de berichten via Whatsapp en facebook binnenkwamen. De teksten waren duidelijk, de foto's gaven helemaal geen hoop meer. "Heel ver in je achterhoofd hoop je nog wel dat er iets over is. Maar eigenlijk weet je het al zeker: dit is einde verhaal." Dat laatste geldt niet alleen voor hem en zijn gezin, het geldt voor zo'n 400 eigenaren die hun trotse bezit in rook hebben zien opgaan. Een aantal van hen is wellicht all risk verzekerd, maar de praktijk leert dat je geen nieuwe caravan van koopt. Los van de emotionele waarde die niet in geld is uit te drukken. "We zijn er ruim tien jaar met heel veel plezier mee op pad geweest. Maar nogmaals - het belangrijkste is dat er geen slachtoffers zijn."

De brand werd dinsdagochtend ontdekt door omwonenden. En hoewel de brandweer snel met blussen kon beginnen, bleek er geen redden meer aan. Over de oorzaak is nog niets bekend, woensdagochtend is de technische recherche gestart met een onderzoek. Om hoeveel caravans, boten, auto's en andere voertuigen het precies gaat, is nog niet bekend. Net zomin er iets te zeggen valt over de financiële schade. De stalling bood plaats aan zo'n 600 caravans, een aantal was nog niet teruggebracht. De stalling zelf voldeed aan alle veiligheidseisen en onlangs had de gemeente nog een gedoogvergunning afgegeven. Mede-eigenaar Henk Arendse was woensdagochtend om technische redenen niet bereikbaar voor commentaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie