Nieuwe impuls voor Venneperhout

3 september 2015 om 00:00 Voorpagina

NIEUW-VENNEP Staatsbosbeheer is gestart met het herstel van de wandelpaden in de Venneperhout. Ook de ruiterroute wordt opnieuw gefreesd en van zand voorzien. Vanaf eind september kunnen wandelaars en ruiters weer genieten van hun tocht door de Venneperhout. Dit zijn de twee eerste zichtbare acties waarmee Staatsbosbeheer en de gemeente Haarlemmermeer de Venneperhout een nieuwe impuls geven.

De schelpenpaden zijn door de jaren heen overgroeid geraakt en op sommige plaatsen zijn kuilen ontstaan die bij slecht weer vollopen met water. De paden worden teruggebracht naar hun oorspronkelijke breedte en krijgen een nieuwe schelpenlaag. Bij de parkeerplaats aan de IJweg komt een tijdelijk depot van materiaal en schelpen. Bezoekers kunnen nog steeds hun auto daar parkeren. Het gebied blijft toegankelijk. Daar waar gewerkt wordt, worden tijdelijke omleidingen aangegeven. De werkzaamheden aan de paden duren ongeveer vier weken.

NIEUWE IMPULS Andere afspraken die de partijen hebben gemaakt zijn het vaker maaien, het opruimen van vuilnis en het samen surveilleren. De inrichting van het gebied wordt aangepast zodat minder onderhoud nodig is. Daarnaast komt er andere bebording, waardoor het voor de bezoekers duidelijker wordt waar honden aangelijnd moeten en waar ze los mogen lopen. Ook gaat Staatsbosbeheer een boswachtersspreekuur houden zodat mensen vragen kunnen stellen. Later in het jaar worden vrijwilligers gezocht om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen in het bos.

SAMENWERKING Sinds het Rijk de financiering voor de z.g. Recreatie om de Stad gebieden heeft beëindigd, kampt de Venneperhout met een financieringstekort. Dit groen aan de rand van de stad is echter heel waardevol voor de bewoners van Nieuw-Vennep. Door samen te werken, en samen de financiële middelen te vinden, willen Staatsbosbeheer en de gemeente de Venneperhout tot een aantrekkelijke plek maken waarin ruimte is voor alle bezoekers. In de Venneperhout moet je fijn kunnen wandelen, de hond uit laten, spelen, fietsen en paardrijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie