EK honkbal in Hoofddorp

17 september 2015 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP Het Europese kampioenschap honkbal wordt volgend jaar in Hoofddorp gespeeld. Dat maken de Nederlandse honk- en softbalbond en de gemeente vanmiddag bekend tijdens een persbijeenkomst in het honkbalstadion van Pioniers in Hoofddorp.

Een Europees kampioenschap honkbal is een primeur voor Hoofddorp. Volgens ingewijden heeft de gemeente flink onderhandeld met de honkbalbond KNBSB over de organisatie van het EK. Honkbal is al enige tijd politiek gevoelig in Haarlemmermeer. Niet alleen is het budget voor de bouw van het nieuwe honkbalcomplex overschreden, maar er is ook fors geld uitgegeven om in Hoofddorp Amerikaanse profduels van de Major League Baseball (MLB) te laten spelen. Dat is tot dusverre niet gebeurd. Er loopt nog een onderzoek van de gemeenteraad naar het debacle met het stadion.

In die sfeer lijkt het niet voor de hand te liggen om opnieuw geld uit te trekken voor een internationaal honkbalevenement. Betrokken partijen wilden gisteren niet zeggen hoeveel de gemeente aan de honkbalbond heeft betaald om het EK 2016 binnen te halen. Die vraag komt mogelijk vanmiddag aan de orde tijdens de presentatie van het toernooi.

Mocht Haarlemmermeer zijn afgehaakt als kandidaat voor het evenement dan was het EK in Rotterdam gehouden. In die stad is het evenement al vaker gehouden, evenals in Haarlem.

Het stadion van Pioniers ontvangt volgend jaar de sterkste honkballanden van Europa. Misschien gaat de titelstrijd tussen Nederland en Italië, met afstand de beste honkballanden in Europa. Het Nederlands honkbalteam verdedigt in Hoofddorp de Europese titel die in 2014 in Tsjechië in de wacht werd gesleept.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie