Wijkfeest Getsewoud druk bezocht

1 oktober 2015 om 00:00 Voorpagina

NIEUW-VENNEP Een zweefmolen en schminken voor de jongere kinderen, een uitdagende hindernisbaan en trampoline springen aan elastiek voor de wat oudere kinderen. Het wijkfeest Getsewoud afgelopen zondag was dit jaar in de Mambo, rondom het Kasteel van Getsewoud-Noord. Het was mede dankzij de toegankelijkheid voor iedereen en het prachtige nazomerse weer wederom een enorm succes waar veel Vennepers op af kwamen.

Een lange rij met wachtenden voor de suikerspinkraam en popcorn. Lopen in een waterbal. Alles was gratis deze dag, dankzij de gemeente Haarlemmermeer en Wijkraad Getsewoud. "De opkomst is geweldig. Het wijkfeest is elk jaar ergens anders in Getsewoud. Dit jaar hadden we een locatie echt midden tussen woningen, waardoor het nog drukker leek dan andere jaren," vertelt Monique Beelt van het Activiteitenteam Getsewoud.

POPCORN Tygo van der Putten is er met zijn moeder. Ze wonen in de straat waar het feest wordt gehouden. Tygo was al enkele uren eerder gaan kijken. Hij kon niet wachten en hoorde de zomerse muziek door de luidsprekers. Maar nu loopt hij liever rond met een zak popcorn, dan dat hij aansluit in een rij. Veel vriendjes van zijn voetbalteam en klas komt hij hier tegen.

Tijs en Luc van Hazebroek zijn zojuist in de zweefmolen geweest. "Erg leuk," zeggen beide broertjes. Ook hun vader Robbert vermaakt zich uitstekend. "Fijn zo'n middagje weg lekker dichtbij huis. En je ziet hier veel bekenden. Het is fantastisch georganiseerd."

VRIJWILLIGERS Meer dan twintig fanatieke vrijwilligers helpen mee om deze dag mogelijk te maken. Een ervan is Lucia Matthiesen. Met een niet aflatend enthousiasme helpt ze kinderen de hele middag door aan de knutseltafel met het maken van een zeilboot. De vrijwilligers assisteren waar nodig is. Beelt: "Ook Sportservice Haarlemmermeer heeft gezorgd voor mensen die bij springen. En duikers van duikvereniging Nieuw-Vennep zijn in het water om de wateractiviteiten te begeleiden. Veiligheid staat voorop."

KLASSE-APP De 9-jarige Sjoerd Hoogkamer: "Het allerleukste vond ik om in die hamsterbal over het water te lopen. Echt gaaf! Het was de eerste keer. Ik had het al eerder gezien op de kermis maar toen kwam het er niet van. Er zijn ouders met kinderen die hier vandaag afspreken via de buurt-app of klasse-app. Geweldig toch met je hele klas hier naartoe?" aldus Beelt, die terugkijkt op een perfect verlopen evenement.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie