Muzikale kerstmarkt in het Venneperhart voor voedselbank

10 december 2015 om 00:00 Voorpagina

NIEUW-VENNEP Een traditie. Dat is de muzikale kerstmarkt in het Venneperhart op het Harmonieplein inmiddels. Dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar. Wegens succes geprolongeerd. Voor hetzelfde goede doel. "Want de kerstmarkt en de Haarlemmermeerse voedselbank zijn aan elkaar gekoppeld," aldus Debora Oppelaar, één van de organisatoren. Op 18 december opent burgemeester Theo Weterings om 18.30 uur officieel de markt.

De inzamelingsactie is een initiatief van de Rotary Club Haarlemmermeer en groeit inmiddels uit tot een begrip. Oppelaar, die namens Pier K nauw bij de organisatie betrokken is: "Voor dit evenement stellen we onze zalen kosteloos ter beschikking. Pier K levert graag een bijdrage aan maatschappelijk betrokken evenementen. We hebben een interessant muzikaal programma, waarvan de samenstelling elk jaar ook weer anders is. Koren, een bigband en 2 symfonie orkesten zullen van zich laten horen. Het shantykoor 'De Marconisten' en het Smartlappenkoor 'Droger kan niet' waren eerder van de partij. Er zal ook in de muziekkoepel op het plein opgetreden worden, maar bij slecht weer - regen, storm, sneeuw, enorme kou - kan er dit jaar ook met het hele programma naar binnen worden uitgeweken, maar daar gaan we niet van uit.'

VOEDSELBANK Ongeveer 300 mensen in Haarlemmermeer zijn afhankelijk van de voedselbank, waarvan de helft kinderen. Extra hulp is nog steeds hard nodig. Kim den Dekker, organisator namens het Venneperhart: "Het bijzondere is dat iedereen belangeloos meedoet. Dit is echt een lokaal evenement voor en door Vennepers en omgeving. We proberen weer een mooi bedrag op te halen voor de voedselbank en producten die uitgedeeld kunnen worden. Op het plein staan vele kramen van ondernemers. Er is van alles te krijgen en de opbrengsten zijn voor de voedselbank. Bezoekers kunnen er barbecueën, er zijn noten en delicatessen te koop, verse stroopwafels, koffie en erwtensoep met braadworst. Op het plein staan drie kampvuren verspreid. Kinderen kunnen bij de Rotary stand een broodje aan een stok met worstje krijgen tegen een kleine vergoeding. En deze vervolgens roosteren in het vuur."

BOODSCHAPPENLIJST Net zoals voorgaande jaren heeft de Voedselbank ook dit jaar weer een boodschappenlijst met speciale wensen. Deze wordt uitgedeeld tijdens de komende weekmarkten in Nieuw-Vennep en is ook verkrijgbaar bij winkeliers die aangesloten zijn bij het Venneperhart, Pier-K en het ontmoetingscentrum.

"We zamelen geld in én we zamelen dus producten in," benadrukt Arianna Boutkan, organisator namens de Rotary Club Haarlemmermeer. "Hulp is nog heel hard nodig. We vinden het belangrijk om ons in te zetten voor projecten waarbij kinderen betrokken zijn. Het Harmonieplein wordt verder aangekleed met vele kerstbomen. Dit is mogelijk dankzij de sponsors van het evenement en de vele vrijwilligers. Het geld dat we inzamelen is met name voor het kopen van kerststollen en vervoer en opslag van producten. Het is leuk voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank om ook met Kerstmis al een kerststol te krijgen in plaats van in januari. Vorig jaar hebben we veel positieve reacties gekregen. We willen dat het dit jaar zeker weer zo gezellig wordt en veel wordt opgehaald. Daar gaan we voor."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie