Akkoord over bijzettingen op kerkhof De Wilgenhof

14 januari 2016 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP Het blijft toch mogelijk dat overledenen na 1 januari 2029 worden bijgezet in een bestaand graf op begraafplaats De Wilgenhof bij Vijfhuizen. De gemeente heeft daarover overeenstemming bereikt met Rijkswaterstaat. Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft dat deze week bekendgemaakt.

De gemeente maakte vorig voorjaar bekend dat er vanaf 2029 geen overledenen meer zouden kunnen bijgezet in de graven op De Wilgenhof. Die maatregel hield verband met een overeenkomst die de gemeente in 2001 met Rijkswaterstaat heeft gesloten over de toekomst van het kerkhof. In verband met de aanleg van de Polderbaan spraken beide partijen af dat de begraafplaats op termijn dicht zou gaan. Er zou nog wel 50 jaar grafrust in acht worden genomen.

De bekendmaking over het niet meer bijzetten in bestaande graven leidde tot vaak emotionele reacties bij nabestaanden die dierbaren op De Wilgenhof hebben liggen. Wethouder Steffens zei deze week dat ze meerdere gesprekken heeft gevoerd met betrokkenen.

In de papiereneditie van HCnieuws.nl van donderdag 14 januari meer over De Wilgenhof.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie