Tijdelijk afzien voor leerlingen in noodlokalen

28 januari 2016 om 00:00 Voorpagina

NIEUW-VENNEP Leerlingen die in hun warme onesie naar school kwamen. En leerlingen met dikke truien, jassen aan en een muts op in de klas. Het was even afzien afgelopen week voor de bovenbouwgroepen van basisschool 't Venne in Getsewoud-Noord.

Geen verwarming, verlichting die te wensen overliet, geen digibord, geen internetverbinding en rolluiken die in sommige groepen niet meer omhoog gingen. In de noodlokalen, die vlak na de kerstvakantie geplaatst waren op de speelplaats van de buitenschoolse opvang Op Stoom was het enkele dagen behelpen voor de 150 leerlingen en docenten die daar tijdelijk tot de zomervakantie hun intrek hebben genomen.

KOUD Uitgerekend tijdens enkele heel koude januaridagen, deed de verwarming het niet. Maar de meesten pasten zich moeiteloos aan de omstandigheden aan. "Het was best spannend en anders-dan-anders," vertellen enkele achtstegroepers, die er de lol wel van inzagen. "Maar het was wel echt erg koud. Vergelijkbaar met buiten."

De citotoetsen die gemaakt zouden worden, werden enkele dagen uitgesteld. "We vonden de omstandigheden niet optimaal voor onze leerlingen," aldus directeur van basisschool 't Venne Monique Froeling. "Ik ben enorm trots hoe iedereen het opgepakt heeft. In samenwerking met het schoolbestuur, de gemeente en de Stichting Brede School Haarlemmermeer werden alle zeilen bijgezet om tot een oplossing te komen. En ondertussen was er een noodoplossing om de lokalen wat te verwarmen."

In elk geval werd er veel bewogen tijdens deze dagen, laat Froeling weten. "Af en toe even warm springen en dansen in de klas met de jassen aan…. Toen het euvel was gevonden, waardoor de stroom was uitgevallen, was het wachten op de komst van de electriciën. En na twee dagen functioneerde alles weer normaal."

BLIJ Door de noodlocatie, die geplaatst is tegen het klim- en speeltoestel van de Brede school De Breedenborgh gaat veel speelruimte verloren met name voor kinderen die de buitenschoolse opvang van Op Stoom bezoeken. "Alle betrokkenen beseffen dat dit de beste oplossing is. Dat het tijdelijk is en dat het even doorbijten is. Ik ben nog altijd blij dat onze leerlingen van de bovenbouw op deze locatie konden blijven."

Inmiddels is deze week begonnen met het slopen van het zilveren schoolgebouw op de parkeerplaats vlakbij de Breedenborgh. Dat gebouw voldoet volgens de gemeente niet meer aan de eisen van nu.

ZELFDE PLEK Het groene semi-permanente schoolgebouw in Getsewoud-Zuid, waar voorheen leerlingen van basisschool De Ark les kregen, zal worden afgebroken. Voor de zomervakantie wordt het dan weer opgebouwd op dezelfde plek waar nu een schoolgebouw gesloopt wordt. Volgens Froeling wordt nog gekeken of de buitenkant van het groene gebouw hergebruikt wordt of dat het straks te verrijzen schoolgebouw voor leerlingen van 't Venne een geheel nieuw uiterlijk heeft. "We kijken er enorm naar uit."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie