Teleurgesteld Zwanenburg wil nu vaart met dorpshuis

11 februari 2016 om 00:00 Voorpagina

ZWANENBURG Dat het de gemeente niet gelukt is de oude mavo te verwerven, daarover is in Zwanenburg de teleurstelling bijzonder groot. Met gas op de plank en zonder uitstel moet nu het oorspronkelijke plan uit 2011 worden gerealiseerd.

Die boodschap leggen bestuursleden van de dorpsraad en de ondernemingsvereniging afgelopen dinsdagmiddag op tafel tijdens het gesprek in het gemeentehuis. Een boodschap die begrepen wordt, zegt dorpsraadvoorzitter Peter Vreeswijk desgevraagd. "De ambtenaren begrijpen goed dat Zwanenburg  zwaar teleurgesteld is en dat wij nu druk op de ketel willen houden en plankgas verder willen omdat het allemaal al veel te lang duurt. Ze zijn van goede wil.

"Dolgraag had het dorp het mavoplan gerealiseerd zien worden: voldoende ruimte voor een dorpshuis annex sporthal en dorpsplein zonder andere gebouwen te hoeven verplaatsen met daarbij mogelijk ook ruimte voor een brede school. "We moeten nu helaas terug naar plan A waarbij het dorpshuis wordt gebouwd op het grasveld naast de Lidl. Na verplaatsing van de Lidl naar de locatie van de Olm komt het dorpsplein op de vrijgekomen plek. We dringen er op aan dat reeds in april het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt en dat nog vóór het zomerreces van de raad het bestemmingsplan is vastgesteld. Desnoods zet de gemeente extra mankracht in want het moet gewoon lukken. Wij willen dat er een gedegen onderzoek komt naar de parkeervoorzieningen. Desnoods door een gespecialiseerd bureau zodat je met een deskundige rapport kan komen. En wat Lidl betreft moet goed gekeken worden naar het aantal vierkante meters winkeloppervlakte. Om opnieuw bezwaren te voorkomen."

Komende maand komt de begeleidingsgroep bijeen en snel vindt overleg plaats over de toekomst van de voormalige brandweerkazerne.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie