Bakker Gerard baalt van reeks parkeerbonnen

16 juni 2016 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP Bakker Gerard uit Hoofddorp vindt dat de gemeente in haar parkeerbeleid met twee maten meet. Bij zijn bakkerswinkel aan de Hoofdweg worden regelmatig parkeerbonnen uitgedeeld, terwijl even verderop bij zijn concurrent aan de parallelweg van de Kruisweg parkeerwachten een oogje zouden dichtknijpen. "Ik ben het goed zat", zegt Bakker Gerard.

De Hoofddorpse bakker krijgt niet alleen regelmatig zelf een bon als hij zijn auto niet in het juiste parkeervak heeft staan, ook zijn klanten zijn meerdere keren per week de klos. "Als je even snel een broodje wil kopen, zet je je auto naast mijn winkel aan de Hoofdweg. Maar als parkeerwachten dat zien, delen ze zonder pardon een bon uit. Dan ben je meteen 97 euro lichter. Dat is dan een duur broodje. Ik ben bang dat ik er wel klanten door ben kwijtgeraakt."

Het steekt Bakker Gerard des te meer omdat er volgens hem voor de winkels aan parrellelweg van de Kruisweg vaak op de stoep wordt geparkeerd. "Dat wordt door de vingers gezien. Ik heb van een parkeerwacht gehoord dat de gemeente opdracht heeft gegeven om overtredingen daar te gedogen. Dat kan volgens mij niet."

Een woordvoerster van de gemeente ontkent dat parkeerwachten opdracht hebben gekregen om de parkeersituatie bij de parrellelweg te gedogen. Volgens haar zijn de parkeerwachten regelmatig op de Kruisweg aanwezig en delen ze dan waarschuwingen en ook bekeuringen uit. "De gemeente handhaaft zonder willekeur of aanziens des persoons", aldus de gemeentewoordvoerster.

Het is wel zo dat de parkeersituatie van de bewuste plek de gemeente een doorn in het oog is. Er wordt al een tijdje naar een oplossing gezocht voor dat probleem.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie