Hinder Schiphol gelijk

21 december 2017 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP Hoewel het aantal vluchten via Schiphol de laatste jaren aanzienlijk is toegenomen, ervaart de omgeving van de luchthaven niet meer hinder van het vliegverkeer dan vier jaar eerder. Dat blijkt uit een onderzoek dat de GGD in Kennemerland in deze regio heeft gehouden.

De GGD deed vorig jaar in opdracht van tien regiogemeenten onderzoek naar de hinderbeleving van omwonenden. In Haarlemmermeer bleek 15 procent ernstige hinder te ervaren. Dat is een procent meer dan vier jaar eerder in 2012 maar weer vier procent minder dan in 2008. Bijna een kwart van de inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude zei vorig jaar ernstige hinder te hebben van het vliegverkeer.

Voor een goede bereikbaarheid en verkeersafwikkeling zijn aanpassingen nodig bij de op en de afritten van de N200 bij het Zwetviaduct bij de Weerenbrug. Volgens de vertegenwoordiger van Nemab, de heer Sebastiaan Sommer was dit in eerste instantie bij de start een verrassing: "Hiermee was geen rekening gehouden. Echter wij nemen uiteraard deze verantwoordelijkheid en zorgen dat de maatregelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Wel ben ik blij dat wij nu zo ver zijn dat wij tot een overeenstemming kunnen komen. Komende twee jaar kunnen wij dus aan de gang." Volgens de huidige plannen zal de eerste paal begin 2018 kunnen worden geslagen, waarna een bouwtijd van bijna twee jaar volgt.

Bij de ondertekening van de overeenkomst waren vertegenwoordigers van de Ondernemersvereniging Zwanenburg eo en de Dorpsraad Zwanenburg/Halfweg aanwezig. Twee partijen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de discussie over de parkeer en verkeersproblemen die verwacht kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie