Op de foto, van links naar rechts: Ditmar Commandeur en Duncan van Lieshout van Netoperator, en Harm de Boer en Isaac Roeterink van SADC.
Op de foto, van links naar rechts: Ditmar Commandeur en Duncan van Lieshout van Netoperator, en Harm de Boer en Isaac Roeterink van SADC. Eigen foto

Hoogwaardig internet voor bedrijvenpark De President

17 januari 2019 om 14:32 Nieuws

HOOFDDORP De President is een bedrijvenpark aan de rand van Hoofddorp met hoogwaardige vestigingsmogelijkheden voor lokale, regionale en internationaal georiënteerde bedrijven. Deze week heeft GEM President en Netoperator Nederland B.V. een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een open glasvezelnetwerk op bedrijvenpark.

Harm de Boer, projectmanager SADC, de regionale gebiedsontwikkelaar van De President: "We vinden het belangrijk om onze klanten een hoogwaardig internet te kunnen bieden. Door deze samenwerkingsovereenkomst krijgen de bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting tot in hun meterkast terwijl hoge aansluitkosten worden voorkomen. Ondernemers kunnen vervolgens zelf bij een internetprovider naar keuze hun razendsnelle internet over het netwerk afnemen."

Het netwerk is circa 1.5 km lang en wordt aangelegd in een distributiering en kan daardoor vanaf de start van de ontwikkeling van het bedrijventerrein klantaansluitingen tot 10 gigabit per seconde faciliteren.

KOSTEN VERSPREID Duncan van Lieshout, directeur Netoperator Nederland: "Door de samenwerking met SADC kan een 'greenfield' bedrijvenpark direct vanaf de eerste uitgifte van kavels profiteren van supersnelle verbindingen tegen zeer marktconforme condities. Traditioneel betaalde de eerste kaveleigenaren de premie voor de ontsluitende hoofdverbinding die vaak meerdere kilometers lang is. Niemand wilde daardoor de eerste aanvrager zijn van een goede glasvezelverbinding. Vaak duurt het na de eerste aanvraag ook nog geruime tijd voor deze hoofdverbinding er daadwerkelijk ligt. Door onze samenwerking wordt die last gespreid over de integrale gebiedsontwikkeling en wordt het ondernemersklimaat direct vanaf het begin naar een hoger plan getild."

DE PRESIDENT Op fase 1 van De President hebben zich sinds de start van de ontwikkeling in 2008 zo'n vijftig grotere en kleinere bedrijven gevestigd, waaronder Hikvision, A-point, Staples, Nelson, Scotch & Soda, Master Totaalinrichting, Schwalbe Nederland, Range King en Sky Group. Op fase 1 is nog een aantal kavels beschikbaar, waaronder een kavel met horecabestemming.

Bedrijvenpark De President fase 2 is een ontwikkeling van de regionale gebiedsontwikkelaar SADC en heeft totaal 11 hectare netto uitgeefbaar beschikbaar. Somfy Nederland bouwt momenteel op een kavel van 11.320 m² een nieuw hoofdkantoor. Er zijn flexibele kavelgroottes mogelijk vanaf 1  tot 5 hectare. De President heeft bijzondere aandacht voor duurzaamheid, er zal bijvoorbeeld geen gasnet worden aangelegd.
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie